Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Linške košarice s sadjem

0
Sladko z veliko vtamini za popestritev poletnih zabav. V nadaljevanju je nekoliko daljši recept, a lahko poiščete tudi lažjo pot in se odpoveste kuhanju kreme, ki jo nadomestite s kupljeno kremo za kremne rezine.
zahtevnost
90 minut

SESTAVINE
za TESTO potrebujete:
36 dag moke – tip 500
25 dag margarine
10 dag sladkorja
1 jajce
½ zavitka pecilnega praška
za KREMO potrebujete:
0,5 l sladke smetane
0,10 l mleka
1 jajce
2 dag moke – tip 500
4 dag kristalnega sladkorja
2 zavitka vanilijevega sladkorja
OSTALO:
sveže sadje (4 različne barve)
2 lističa želatine
margarina, fižol, PVC folija, pekač za mufine

PRIPRAVA
V posodo stresemo moko, dodamo vanili in kristalni sladkor, pecilni prašek, jajce in nadrobljeno margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi, da se omehča. Nato, vse skupaj dobro pregnetemo, oblikujemo v hlebček, ki ga zavijemo v PVC folijo in damo počivat v hladilnik, za pol ure.

Pekač za mufine namažemo z margarino. Nato, krhko testo razvaljamo na pol centimetra in z njim obložimo predele za pečenje.

NASVET - kako najlažje obložiti pekač?
Izrežete kroge velikosti predelov za peko mufinov in jih položite na dno. Nato, narežete trakove, s katerimi obložite stranice, predelov za peko.

PVC folijo narežete na manjše koščke in z njimi prekrijete testo. Nato, v obložene predele stresete suhi fižol. Pekač postavite v ogreto pečico na 180°C, za 15 minut. Pečene linške skodelice pustite nekaj minut, da se ohladijo, odstranite fižol in folijo ter jih odstranite s pekača.
V kozico vlijemo sladko smetano in polovico mleka, dodamo vanili in kristalni sladkor ter zavremo. Ko tekočina zavre, ob stalnem mešanju, postopoma prilivamo mešanico (jajce penasto umešamo, nato mu primešamo moko in drugo polovico mleka), ob stalnem mešanju kuhamo 4 minute, da se zmes zgosti.

S kremo napolnimo linške posodice, ki jih nato postavimo za pol ure v hladilnik.
Sadje (belo in rdeče grozdje, melona, jagode) operemo pod tekočo vodo, očistimo in narežemo na majhne kocke.

PRIPOROČILO
Ne priporočam sadja, ki oksidira (banane, jabolka...).

Košarice dekorativno obložimo s pripravljenim sadjem, ki ga na koncu premažemo z želatino (želatino za pet minut namočite v hladno vodo ; zavrete pol decilitra vode, dodate namočene liste želatine in mešate toliko časa, da se razpusti). Končane košarice s sadjem položimo v hladilnik za eno uro, da se dobro ohladijo.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo