Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Mesna pita

0
Preprosto za pripravo, a hkrati okusno in odlična ideja za popestritev jedilnika.
zahtevnost
50 minut

SESTAVINE:
700 g očiščenega krompirja
1 srednje veliko korenje
1/3 pora
1 srednje velika zelena paprika
2 žlice masla
0,15 sladke smetane
2 jajci
1 slaba pest krušnih drobtin
400 g svinjskega kareja brez kosti
2 čebule
4 stroke česna
100 g naribanega sira
nekaj okrasnih paradižnikov
sol
tribarvni grobo mleti poper
muškatni orešček
majaron
olivno olje, sveži peteršilj, sladka smetana

PRIPRAVA
Krompir olupimo, narežemo na manjše koščke, operemo ter skuhamo v vodi z dodatkom soli. Par minut pred koncem kuhanja, krompirju dodamo očiščeno in naribano korenje. Kuhan krompir odcedimo, dodamo maslo, sladko smetano, ga dobro pretlačimo in pustimo, da se na pol ohladi.
Medtem, očistimo, operemo, osušimo in narežemo na manjše koščke por ter papriko. Nato, vse skupaj na hitro prepražimo na dveh žlicah olivnega olja. Praženo mešanico dodamo pretlačenemu krompirju. Nato, dodamo še jaci, krušne drobtine, dva ščepca muškatnega oreščka, sol in poper po okusu ter vse skupaj dobro premešamo. Zmes enakomerno razporedimo po pekaču.
Čebulo očistimo, narežemo na tanke lističe ter jo prepražimo na dveh žlicah olivnega olja. Ko čebula postekleni, dodamo majhne mesne kocke, ki smo jih narezali iz svinjskega kareja. Dodamo dva ščepca majarona, sol in poper po okusu ter pražimo 4 minute. Tik pred koncem praženja dodamo sesekljan česen. 

S paženim mesom potrosimo krompirevo plast v pekaču.
Krompirjevo plast z mesom potrosimo z naribanim sirom in na polovico prerezanim okrasnim paradižnikom.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 180°C, za 25 minut.
Pečeno pito pustimo nekaj minut, da se umiri, potrosimo s sesekljanim peteršiljem ter serviramo.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo