Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hruškini krofki

Okusna jesenska sladica iz hrušk.
Okusna jesenska sladica iz hrušk.
sestavine
Testo… 330 g moke tip 500
40 g masla
5 g suhega kvasa
25 g sladkorja
1 jajce
1 ščepec soli
1 žlica vanilijeve arome
140 ml mlačne vode
Nadev… 2 banane
1 hruška
1 žlica masla
2 zvrhane žlice sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
1 zvrhana žlica kokosove moke
1 žlica mletih mandljev
2 žlici kandirane lupine cedre v kockah
Ostalo... 1 jajce
mleti mandlji
sladkor
1 hruška


Moko stresemo v posodo. Dodamo suhi kvas, sol, sladkor ter premešamo. Prelijemo z mešanico, ki smo jo pripravili iz mlačne vode, jajca, stopljenega masla in vanilijeve arome. Z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto.
Testno gmoto stresemo na pomokano delovno površino, dobro pregnetemo (6-8 minut) in oblikujemo hlebček. Testo postavimo v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 30 minut.
Banani in hruško očistimo ter narežemo na majhne kocke. Narezano sadje stresemo v vročo ponev. Dodamo maslo, kristalni in vanilijev sladkor ter pražimo 8 minut. Na koncu primešamo mlete mandlje, kokosovo moko in kandirane cedrine kocke.
Kvašeno testo stresemo na pomokano delovno površino in razvaljamo na debelino 1 centimeter. Izrežemo kroge, premera 8 centimetrov. Preostanek testa ponovno pregnetemo, oblikujemo hlebček in razvaljamo ter izrežemo kroge. Testne kroge položimo na pekač, s presledkom (vsaj 3 cm). Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo stati 10 minut.
Kroge iz testa premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Na sredino vsakega kroga položimo nadev (1 žlica). V nadev zapičimo po par koščkov hruške in potrosimo z mletimi mandlji. S kristalnim sladkorjem potrosimo zunanji rob krogov. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 25 minut.
NAMIG ZA SERVIRANJE… Hruškini krofki so najbolj okusni mlačni oz jih servirajte še isti dan...
alergeni
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo