Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pita "za oči"

Popolni okusi z lepim videzom za kosilo ali večerjo... Pita s črnim ohrovtom, tartufato, bučkami in odščipanci bo očarala še tako zahtevne jedce...
Okusi, ki bodo očarali tako z okusom, kot videzom!
rece
1 zavitek odščipancev 400 g
2 bučke
1 šop črnega ohrovta
½ zelene paprike
250 g sveže valjanega vlečenega testa 5 listov
3 jajca
4 žlice tartufate
po 1 ščepec soli, popra in rdeče paprike
olivno olje





POSTOPEK
Bučke operemo, osušimo ter narežemo na kolute, debeline 1 centimeter. 
Črni ohrovt operemo, blanširamo v osoljeni vodi ter odcedimo.
Pekač, premera 24 centimetrov, premažemo z olivnim oljem in potrosimo s pšeničnim zdrobom.
Pekač obložimo z enim listom vlečenega testa. Testo premažemo z eno žlico tartufate in obložimo z eno tretjino blanširanega črnega ohrovta. Skupaj naredimo tri take plasti. Zgornjo plast premažemo z eno žlico tartufate.
Ko polagate liste testa, del gleda čez rob pekača. Te dele zavihate in polagate v pekač, da dobite rob v pekaču.
Odščipance in kolute bučk postavljamo pokonci, en poleg drugega, v krogu, na zunanjem delu podloge za pito.
List vlečenega testa razrežemo na manjše kose in z njimi obložimo, notranji del "kroga", ki je nastal pri sestavljanju pite. Preostanek kolutov bučk in zeleno papriko narežemo na majhne kocke, začinimo s soljo, poprom in sladko rdečo papriko. Premešamo in napolnimo "krog" obložen s koščki listnatega testa. Pito pokapamo z olivnim oljem.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 30 minut. Nato na sredino ubijemo tri jajca in pečemo še 10-12 minut.
Ko pito vzamete iz pečice, jo pustite nekaj minut stati. Nato jo razrežete ter servirate.
Kupljene odščipance lahko nadomestite. Kupite mleto meso po lastnem izboru (mešano, goveje, piščančje...), začinite in oblikujte mesne polpetke, debeline 1 centimeter ter premera bučke. 
Pripravite lahko tudi vegetarijansko verzijo. Uporabite samo bučke. 
Pri pripravi recepture sem uporabil samo ščepec soli, da sem začinil kocke bučk in paprike, saj tartufata in odščipanci piti dajo dovolj visoko stopnjo slanosti. 
ALERGENI
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo