Okusi, ki bodo očarali tako z okusom, kot videzom!
POSTOPEK |
Črni ohrovt operemo, blanširamo v osoljeni vodi ter odcedimo.
Pekač, premera 24 centimetrov, premažemo z olivnim oljem in potrosimo s pšeničnim zdrobom.
Pekač obložimo z enim listom vlečenega testa. Testo premažemo z eno žlico tartufate in obložimo z eno tretjino blanširanega črnega ohrovta. Skupaj naredimo tri take plasti. Zgornjo plast premažemo z eno žlico tartufate.
Ko polagate liste testa, del gleda čez rob pekača. Te dele zavihate in polagate v pekač, da dobite rob v pekaču.Odščipance in kolute bučk postavljamo pokonci, en poleg drugega, v krogu, na zunanjem delu podloge za pito.
List vlečenega testa razrežemo na manjše kose in z njimi obložimo, notranji del "kroga", ki je nastal pri sestavljanju pite. Preostanek kolutov bučk in zeleno papriko narežemo na majhne kocke, začinimo s soljo, poprom in sladko rdečo papriko. Premešamo in napolnimo "krog" obložen s koščki listnatega testa. Pito pokapamo z olivnim oljem.
Ko pito vzamete iz pečice, jo pustite nekaj minut stati. Nato jo razrežete ter servirate.
Kupljene odščipance lahko nadomestite. Kupite mleto meso po lastnem izboru (mešano, goveje, piščančje...), začinite in oblikujte mesne polpetke, debeline 1 centimeter ter premera bučke.
Pripravite lahko tudi vegetarijansko verzijo. Uporabite samo bučke.
Pri pripravi recepture sem uporabil samo ščepec soli, da sem začinil kocke bučk in paprike, saj tartufata in odščipanci piti dajo dovolj visoko stopnjo slanosti.
ALERGENI |
Ni komentarjev
Objavite komentar