Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Marinirana svinjska rebra

SVINJSKA REBRA: Sočno in ravno prav začinjeno!


Sočno in ravno prav začinjeno!
"Splača" se potrpeti pet ur... 😜

Osebno velikokrat pripravljam svinjska rebrca! Pripravil sem že kopico verzij, a "tale" receptura in končni izdelek spada med okusnejše... 😋😉👍 V večini ob svinjskih rebrah ljudje servirajo "klasiko"... Osebno priporočam oz. jaz v večini ob rebrah serviram osvežujočo solatko in domači kruh, ki se ga da pripraviti na preprost način brez packanja - ⏩MORNARSKI KRUH! Osvežujoča solatka je pa sestavljena iz trenutnega kulinaričnega navdiha in zalog v hladilniku... 😂😜
Svinjska rebrca lahko marinirate z mokro kvašo ža dan ali dva preje. Omaka, ki nastane pri pečenju servirate ob rebrcah.

Popolna kombinacija: rebra, sveža zelenjava s parmezanom in začinjena z limoninim sokom in olivnim oljem. Pa domač kruh...
o   1.50 kg mesnatih svinjskih reber
#ZaMarinado
o   1 žlica suhega grobo mletega česna
o   2 žlici sojine omake
o   1 žlica sladke rdeče paprike v prahu
o   1 žlica soli
o   1 čajna žlica karija
o   3 žlice cvetličnega medu
o   2 žlici olivnega olja

#SestavineZa
5-6 oseb

#ČasTermičnePriprave
3 ure

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
soja
gluten*

*odvisno ali uporabljate sojino omako z ali brez glutena
Sočno...
Sestavine za marinado zmešamo. Mesnata svinjska rebra položimo v skledo in natremo s pripravljeno marinado. Pokrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za 2 ure.
V pekač položimo kos ALU folije (naj gleda nekoliko čez rob). Svinjska rebra položimo v pekač in prelijemo z marinado iz sklede. Pokrijemo s kosom ALU folije in zunanje robove stisnemo skupaj.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj za 3 ure.  Pečena rebra pustimo nekaj minut stati v ALU foliji. Narežemo na poljubne kose.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo