Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Maline z belo čokolado

SLADICA V KOZARCU recept št. 28: enostavna sladica v kozarcu, ki bo očarala...


Sladica v kozarcu za vse okuse!
Dobro ohlajeni kozarci za popoln sladki užitek...

Velikokrat se "spravim" 😉pripravljati sladico v kozarcu. Pripravo le teh se lotim iz večih razlogov. Med njimi so enostavna in hitra priprava, popolno sočen okus, uporaba kulinarične domišljije in vizualni učinek... Danes vam predstavljam maline z belo čokolado😋, a v arhivu si lahko ogledate še ⏩27 mojih receptur za vizualno lepo in sladko naslado v kozarcu. So pa kozarci s sladko vsebino kot nalašč za zabave ob koncu leta...
Pri pripravi lahko uporabite tudi zamrznjene borovnice ali višnje. Če boste uporabili višnje dodajte nekoliko več mletega sladkorja, da uravnate njihovo naravno kislost in hkrati s tem zaokrožite okus kot celoto.

Prepustite se kulinarični domišljiji pri pripravi sladkih kozarcev...
#Drobljenec
250 g moke
205 g masla
3 zvrhane žlice čokolade v prahu
30 g mletega sladkorja
ščep soli
55 g vode
#MalinovaKrema
450 g zamrznjenih malin
100 g mletega sladkorja
3 liste želatine
#KremaBeleČokolade
150 g bele čokolade
250 g sladke smetane + 4 žlice
100 g kremnega sira maskarpone
2 lista želatine
40 g mletega sladkorja
#Dekoracija
listi mete
zamrznjene maline




#SestavineZa
12 kozarcev po 150 ml

#ČasCelotnePriprave
120 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
gluten
laktoza
Pri kombinaciji z belo čokolado lahko uporabite tudi zamrznjene borovnice ali višnje! Se tudi odlično ujamejo z belo čokolado...
#PostopekPriprave
Moko, mleti sladkor, sol in čokolado v prahu stresemo v posodo. Premešamo. Dodamo na kocke narezano maslo in prelijemo z vodo. Umešamo krhko testo. Testo zavijemo v folijo za živila in postavimo za 20 minut v hladilnik.
Krhko testo na papirju za peko razvaljamo na debelino pol centimetra. Testo s papirjem postavimo na pekač. Pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 25 minut.
Ohlajeno in pečeno krhko testo s kuhinjskim valjem zdrobimo v sladki drobljenec. 
Maline stresemo v kozico. Dodamo mleti sladkor in segrevamo toliko časa, da se odtalijo. S paličnim mešalnikom jih zmeljemo. Nato jih ponovno segrevamo do vrelišča. Kozico odstavimo in primešamo liste želatine, ki so bili 5 minut namočeni v hladni vodi.
Pripravljeno kremo nalijemo do ene četrtine v kozarce. Postavimo za slabih 30 minut v hladilnik, da se strdi.
Kremo iz malin v kozarcih prekrijemo s sladkim drobljencem.
Sladko smetano s sladkorjem stepemo na ¾ . Belo čokolado stopimo nad vodno soparo. Stopljeni čokoladi primešamo maskarpone. Želatino za 5 minut namočimo v hladno vodo. Segrejemo 4 žlice sladke smetane. Ožete liste želatine položimo v segreto smetano in premešamo, da se razpustijo.
Stopljeno belo čokolado z maskaponom umešamo v stepeno smetano. Nato umešamo še stopljeno želatino. S kremo prekrijemo drobljenec v kozarcih. Postavimo v hladilnik, da se krema strdi.
Kremo iz bele čokolade prekrijemo s sladkim drobljencem. Kozarce postavimo v hladilnik, da se dobro ohladijo. Pred serviranjem okrasimo z zamrznjenimi malinami in listi sveže mete.
Pri stepanju smetane bodite pozorni. Stepite jo le do ¾, saj se vam lahko drugače zgodi, da se sesiri ko boste umešavali belo čokolado in želatino.Sladke kozarce z malinami, belo čokolado in sladkim drobljencem imate lahko pokrite in shranjene v hladilniku do 3 dni.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo