Okusi za lahko.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Nekaj lažjega...

[ZDRAVO][threecolumns]

Borovničeva makron torta



Popoln okus za prihajajoče pomladne dni!
Že nekajkrat se spravil pripravljati sladko naslado v obliki priljubljenih makronov. Rezultati mi niso bili "všečni" in zato tudi niso našli mesto na blogu. Pred slabimi štirinajstimi dnevi se ponovno "spravil" k izzivu Makron. Rezultat: zelena luč za deljenje recepta. 😉😋👌
Med testiranjem in sestavljanjem sem preizkušal različne sestavine. Na koncu se odločil za osnovo v obliki mletih lešnikov, a lep okus dopolnil in dvignil s pšenično travo Malinca v prahu.
Ste vedeli, da pšenična trava vsebuje med drugim 20 aminokislin in veliko encimov, ki jih ne najdemo v drugih živilih. Ne vsebuje glutena, zato je primerna tudi za ljudi z alergijo na gluten. Med drugim ima pšenična trava razstrupljevalni vpliv na naše telo. Več >>>
 #KajSePotrebujeZaPripravo
#LešnikovMakron
145 g mletega sladkorja
100 g mletih lešnikov
3 jajčne beljake
ščep soli
50 g kristalnega sladkorja
#KremaInNadev
500 g kremnega sira maskarpone
1 zvrhana žlica kisle smetane
1 žlica vanilijeve paste
2 zvrhani žlici mletega sladkorja
250 g borovnic
par vejic melise

#SestavineZa
6 oseb

#ČasPekeMakronPodloge
25 minut

#Zahtevnostna Stopnja
srednja

#Alergeni
laktoza
jajca
oreški

#PostopekPriprave
Jajčne beljake stepemo na pol. Nato dodamo kristalni sladkor in stepamo toliko časa, da nastane trdi sneg. 
Lešnikom dodamo mleti sladkor in sol. Premešamo. Lešnikovo zmes postopoma na rahlo umešamo v sneg beljakov.
Na papirju za peko zarišemo dva kroga premera 19 centimetrov. Zmes za makron podlogo stresemo v vrečko za brizganje. Zarisana kroga zapolnimo s pripravljeno biskvitno zmes. Nato pustimo stati eno uro na sobni temperaturi.
Podlogi s papirjem za peko položimo na pekač. Pečemo v pečici ogreti na 150 stopinj 25 minut. Biskvitni podlogi pustimo stati (približno dve uri), da se dobro ohladiti.
Maskarponu dodamo kislo smetano, mleti sladkor in vanilijevo pasto. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo.
Na makron podlogo z vrečko za brizganje nanesemo polovico kreme. Nato potrosimo s polovico borovnic in nekaj listi melise. Pokrijemo z drugo podlogo. Na njo nanesemo preostanek kreme ter potrosimo s preostankom borovnic in listov melise.
Borovničevo makron torto shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi. Razrežemo na poljubne kose.


Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]