Pita s kuncem in piščancem



Še ena od receptur, ki jo uvrščam v rubriko ⏩"NOR NA PITE"⏪.
Če si vsak dan po nekaj ur za štedilnikom se mi "zdi" popolnoma naravno😉, da bi pač kakšen dan odklopil in delal kaj drugega... 🙈🙉🙊 Pridejo dnevi ko se bi rad čim preje umaknil izza štedilnika. Včerajšnji dan je bil ta dan in rezultat je "tahitra" pita. Marsikaj kar skuham ne zapišem na blogu, a če me rezultat tako navduši kot omenjena pita vsekakor najde mesto na spletu.
Pripravo okusne pite vsekakor priporočam tistim, ki ne želijo biti veliko časa za štedilnikom. Hkrati je recept idealen za začetek tedna in "čiščenje" hladilnika. Uporabil le sestavine iz hladilnika in shrambe, a z malo kulinarične domišljije lahko uporabite tudi kaj drugega iz hladilnika in shrambe. Pri pripravi uporabil kose kunca in piščanca (oboje s kostjo), ki so ostali od sobotnega kulinaričnega ustvarjanja. Namesto te kombinacije lahko uporabite tudi svinjsko ali puranje meso...
#KajSePotrebujeZaPripravo

300 g mesa v kosih s kostmi (kunec, piščanec)
1 zavitek sveže valjanega listnatega testa (275 g)
1 paradižnik
1 čebula
1 zelena paprika
30 g naribanega parmezana
#Začimbe
čajna žlica soli
čajna žlica suhega in grobo mletega česna
¼ čajne žlice kajenskega popra
maslo za mazanje ponve

#SestavineZa
2 osebe

#ČasSestavljanjePite
4 minute 

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
gluten
laktoza

#PostopekPriprave
Ponev premažemo z maslom in obložimo z listnatim testom.
Kose mesa s kostjo položimo v skledo. Dodamo na kocke narezano čebulo in papriko. Začinimo. Premešamo.
Pripravljen nadev stresemo v ponev obloženo s testom. Potrosimo s paradižnikom narezanim na kocke in parmezanom (malo ga pustite za serviranje).
Ponev postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 50 minut. Pred serviranjem potrosimo s parmezanom. Ob piti serviramo listnato solato po lastnem izboru.


Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018