Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pralineji iz marcipana

POLETJE 2018 - ČOKOLADNI IZZIV: Iz sklopa enaidvajsetih receptov čas za drugega. Preprosti okusi in enostavno za pripravo! Pralineji...
0


Hitra, okusna in vizualno lepa rešitev!
Preprosta in okusna sladka rešitev...
Druga od enaindvajsetih receptur iz sklopa poletnega projekta "ČOKOLADNI IZZIV" so preprosti in okusni pralineji, ki bodo najbolj navdušili ljubitelje marcipana in čokolade.



Pri pripravi sem uporabil kombinacijo marcipana in fondanta, ki je poznan tudi kot tičina masa, ki se uporablja predvsem pri "oblačenju"😉😍 tort. V nakupovalni košari je končal črni odtenek, a lahko uporabite tudi kak drug barvni odtenek. 🌈V primeru, da ga ne najdete na trgovski polici ga zamenjate z marcipanom in obarvate z odtenkom jedilne barve po vašem izboru. 
Fondant / tičina masa je kuhan in tehnološko obdelan sladkor v prahu. Okuse in barve proizvajalci dobijo z dodajanjem barvil in različnih arom.
Lepa kombinacija okusov...

.

200 g marcipana
250 g fondanta - črni odtenek
čajna žlica mletih rogljičev
3 kapljice rum arome
35 g oluščene in fino mlete pistacije
mleti sladkor

#Glazura
150 g temne čokolade (najman 56% del kakava)
žlica sončničnega olja

#SestavineZa
18 kosov

#ČasOsnovnePriprave
6 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
oreški
laktoza
Osnova pri pripravi čokoladnega izziva je knjiga "ČOKOLADNE DOBROTE", a recepte predstavljam na svoj način. Za spodnji recept mi bil recept iz knjige z naslovom "PRALINEJI S PISTACIJAMI".
Mogoče katera druga barvna kombinacija...
Marcipan odstranimo iz embalaže. Dodamo mlete rogljiče, rum aromo in dobro tretjino mlete pistacije. Pregnetemo. Delovno površino potrosimo z mletim sladkorjem in slabo tretjino pistacije. Na mešanici razvaljamo marcipan v obliko kvadrata debeline pol centimetra.
Fondant pregnetemo, da se omehča. Nato ga razvaljamo na velikost marcipana.
Na razvaljan marcipan položimo fondant. Zavijemo in razvaljamo v svaljk premera 3 centimetre. Osnovo za pralineje postavimo v hladilnik, da se marcipan nekoliko strdi.
Pika na "i" pistacija...
Osnovo za pralineje razrežemo na kose širine en centimeter in pol. 
Nad vodno soparo raztopimo čokolado z dodatkom olja. 
Košček nataknemo na zobotrebec, povaljamo v stopljeni čokoladi in nekoliko dvignemo, da se odteče odvečna čokolada. Nato ga položimo na kos papirja za peko. Postopek ponavljamo, da porabimo vse narezane kose. Glazirane pralineje potrosimo s preostankom mlete pistacije. Shranimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo