Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ajdovi štruklji s štirimi siri

AJDOVI ŠTRUKLJI - preprosta on okusna ideja za prilogo ali glavno jed brez mesa...
0


Preprosta priloga s polnimi okusi!
Ajdovi štruklji so okusna ideja za prilogo ob kosu sočnega mesa z zeliščnim maslom. Hkrati pa so tudi ideja za glavno jed brez mesa. Ob štrukljih lahko med drugim servirate zelenjavno omako na osnovi pelatov z bučkami, papriko in jajčevci.


Pred dnevi sem sestavljal neke recepte na osnovi sirov in mlečnih izdelkov. Najverjetneje je pa tudi pri vas tako kot pri meni - se v hladilniku nakopiči ostankov... 🙈🙉🙊 Kako porabiti sir??!! In to je bil v bistvu tudi razlog nastanka štrukljev. Drugače sem jih jaz serviral ob dušenem mladem govejem stegnu z jušno zelenjavo.
Zgoraj sem omenil kako jih serviral. Pa naj bo še "tahitri" recept za sočno govedino... 😋💪
Mlado goveje stegno natremo s soljo in poprom ter premažemo z gorčico. Nato ga v kozici popečemo z vseh strani. Dodamo jušno zelenjavo (čebula, korenje, koleraba, zelena), par brinovih jagod in grobo zrezan česen. Na hitro prepražimo in zalijemo z malo vode. Kozico pokrijemo in dušimo. Med dušenjem goveje stegno večkrat obrnemo in po potrebi dolijemo vodo (tekočina v kozici naj sega do ⅓ stegna). 
Dušeno stegno vzamemo iz kozice in narežemo na kose. Zelenjavo s sokom od dušenja zmeljemo in pripravimo omako.
.
#Testo
250 g ajdove moke
250 g ostre moke
3 zvrhane žlice kisle smetane
⅓ jušne kocke za zelenjavno juho
200 ml vode

#Nadev
100 g ementalca
200 g skute
50 g parmezana
100 g gorgonzole
jajce
par vejic drobnjaka
žlica pšeničnega zdroba
ščep soli
ščep tribarvnega grobo mletega popra



#SestavineZa
4 osebe

#ČasKuhanja
30 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
gluten
jajca

Vodo nalijemo v kozico. Dodamo jušno kocko in zavremo. Večkrat premešamo, da se kocka hitreje raztopi.
Ajdovo in ostro moko stresemo v skledo. Prelijemo z vrelo jušno osnovo in premešamo. Pustimo stati, da se zmes nekoliko ohladi.
Dodamo kislo smetano in vgnetemo testo. Nato ga zavijemo v folijo za živila, shranimo v hladilnik in pustimo počivati 20 minut.
Skuto stresemo v skledo. Dodamo nariban ementalc, parmezan in gorgonzolo. Dodamo še jajce, pšenični zdrob, sol, poper in narezan drobnjak. Premešamo.
Na rahlo pomokani površini razvaljamo testo v obliko pravokotnika debeline pol centimetra. Premažemo s sirovim nadevom. Zavijemo v zvitek.
Ajdov štrukelj položimo na kos ALU folije premazane z oljem. Zavijemo. Kuhamo v večji količini vode 30 minut. Kuhane štruklje pustimo nekaj minut, da se umirijo. Nato odstranimo folijo in narežemo na poljubne kose.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo