Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Mavrični pralineji

Pod zaporedno številko sedem v poletno čokoladnem izzivu se je znašlo okusno čokoladno pecivo...
0


Barvito za poletne dni!
Tudi za razvajanje v dvoje... 💖
Pod zaporedno številko 7 v poletno čokoladnem izzivu so se znašli "MAVRIČNI PRALINEJI", ki so preprosta ideja za barvno popestritev poletnih zabav... 🌈👌😋😍 Se pa priporočajo tudi v zimskem času, saj bodo poživili sivino... 🀩⛄❆



In kako prišel na idejo za izziv?!
Do ideje za poletni projekt "čokoladni izziv" prišel  ob skodeli kafeta ⏩Loka Special in bukvi "ČOKOLADNE DOBROTE" založbe Učila. Ja no, pa vmes gledal še film "Julie&Julia". Torej skozi poletne mesece bom pripravil vseh 21 receptov iz bukve. Nebi bil jaz jaz če nebi recepte pripravil na svoj način. Kako že Blaž vidi čokoladne recepture skozi modre okice 👀 pa boste videli skozi poletje... 😉😋😍
Osnova in idejo črpal iz recepta "PRALINEJI S ČEŠNJEVCEM"...

Kot osnovo za pripravo barvnih kristalčkov sem uporabil sladkor. Lahko pa uporabite kot osnovo tudi kokosovo moko, a postopek je isti. In še eno stvar lahko nadomestite! Kondenzirano mleko s sladko smetano.
.

200 g temne čokolade (najman 56% delež kakava)
100 g bele čokolade
130 ml kondenziranega mleka
2 žlici rožne vode
žlica vanilijeve arome

#Posip
4 krat po 3 žlice kristalnega sladkorja

po ½ čajne žlice rdečega, rumenega, modrega 
in zelenega odtenka jedilnega barvila v gelu

#SestavineZa
12 kosov

#ČasOsnovnePriprave
5 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza

No ja, čokoladna zmes v posodi za shranjevane stoji malo "štorasto". Blaž jo čudno postavil v hladilnik 🙈🙉🙊 ... Če pa dobro pogledate, se vidi tudi prstni odtis. Pač nisem zdržal ane... 😀😁😂 je blo potrebno poizkusiti mal... 😋😛

Kondenzirano mleko nalijemo v kozico. Dodamo temno in belo čokolado nalomljeno na manjše kose. Ob stalnem mešanju segrevamo toliko časa, da se čokolada stopi in poveže v kremno zmes. Paziti je potrebno, da ne zavre!
K na pol ohlajeni zmesi primešamo rožno vodo in vanilijevo aromo. Pretresemo v posodo za shranjevanje. Pokrijemo in shranimo v hladilnik, da se strdi. Priporočam "čez noč".
Na kos papirja za peko stresemo 3 žlice sladkorja in pol čajne žlice rdeče barve v gelu. Premešamo, da se sladkor obarva. Na isti način ponovimo postopek še z ostalimi barvnimi odtenki gela. Pustimo, da se posuši.
Mogoče boste izbrali barvne odtenke v vašem stilu...
Posušen obarvan sladkor z roko razdrobimo. Vse štiri odtenke stresemo na kos papirja za peko in pomešamo.
Žlico čokoladne zmesi  povaljamo v sladkorju in v roki oblikujemo kroglico. Nato jo še enkrat povaljamo v sladkorju. Postopek ponavljamo, da porabimo vso osnovo za pralineje. Do serviranja shranimo v hladilnik.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo