Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pinki tartufi

Čokoladni izziv se nadaljuje po planih! Kombinacija bele čokolade in rožne vode je dobitna kombinacija... Vsaj zame in moje dvorne preizkuševalce...:-)
0


Popolni kremni okusi!
Kremni okusi za popoln čokoladni užitek...



Poletni projekt #cokoladniizziv lepo in uspešno napreduje, a pred vami v pisni obliki že peta receptura. No ja 💬😉 ravno ko pripravljam tale zapisek z recepturo se v hladilniku hladi deveta. 😋😍🍫 Skoraj celo poletje še pred mano. Tako, da do konca #poletje18 in recepta "21" mam še čas... 😂
Pri pripravi mi bil vir recept "ČOKOLADNI TARTUFI Z ROŽNO VODO". Med pripravami na izziv sem si podrobno ogledal vseh 21 receptov iz bukve ter si zabeležil spremembe in osnove s katerih bom izhajal. Pri omenjenem receptu sem zabeležil najmanj sprememb. Že ob pogledu fotografije iz bukve mi je bila prva asociacija glavna barva bloga #blazkuha. To je bil pa tudi razlog, da ne spreminjam veliko original recept...
Do ideje za poletni projekt "čokoladni izziv" prišel  ob skodeli kafeta Loka Special in bukvi "ČOKOLADNE DOBROTE" založbe Učila. Ja no, pa vmes gledal še film "Julie&Julia". Torej skozi poletne mesece bom pripravil vseh 21 receptov iz bukve. Nebi bil jaz jaz če nebi recepte pripravil na svoj način. Kako že Blaž vidi čokoladne recepture skozi modre okice 👀 pa boste videli skozi poletje... 😉😋😍
.
Popolna kombinacija: bela čokolada in rožna voda...

80 ml sladke smetane
250 g bele čokolade
60 g masla
30 ml rožne vode

#Posip
80 g kokosove moke
žlica rdeče živilske barve v gelu
#SestavineZa
18 kosov

#ČasOsnovnePriprave
5 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
laktoza
Nalomljeno belo čokolado stresemo v kozico. Dodamo maslo in prilijemo sladko smetano. Ob stalnem mešanju segrevamo toliko časa, da se čokolada stopi in poveže s smetano in maslom v kremno zmes. Odstavimo in na pol ohladimo.

Pri segrevanju in topljenju bodite pozorni, da vam ne zavre! Priporočam, da postopek opravljate pri srednjem dovodu toplotne energije.

V na pol ohlajeno čokoladno zmes umešamo rožno vodo. Osnovo za pinki tartufe preložimo v posodo za shranjevanje. Pokrijemo in shranimo v hladilnik "čez noč", da se strdi.
Mogoče ga obarvate pa v svojo najljubšo barvo...
Kokosovo moko stresemo na papir za peko. Dodamo jedilno barvo. Nato z rokama "svaljkamo", da se kokosova moka obarva. Pustimo na sobni temperaturi, da se posuši.
Med pripravo že dva končala v 👄
Čajno žlico osnove položimo v roko in na hitro oblikujemo nepravilno obliko kroga. Nato povaljamo v obarvani kokosovi moki. Postopek ponavljamo, da porabimo vso osnovo. 
Tartufe položimo v papirnate košarice. Do serviranja shranimo v hladilnik.




Če se vam bo čokoladna zmes med oblikovanjem zelo omehčala jo za nekaj minut shranite nazaj v hladilnik. Lahko pa zmes pred oblikovanjem tartufov za pol ure shranite v zamrzovalno skrinjo.
Tik pred koncem priprave sem ugotovil, da v shrambi nimam prave velikosti papirnatih košaric. Tako, da si pomagal s papirjem za peko. Prvo sem ga narezal na kvadrate, nato zmečkal in "razvil" (pa se ne spomnim kak bi pravilno zapisal zadnji del izdelave košarice 🙈🙉🙊Aja pa da ne pozabim!!! Vsi tisti, ki me redno spremljate ste najverjetneje že opazili kake slovnične napake. Če s tem koga prizadenem se opravičujem!!! Je pa tudi res, da marsikatero "govorno napačo" 😛😜 zapišem zavedajoč se nepravilnosti zapisa... A to sem jaz, se ne mislim spreminjat in vsaj jaz tako mislim, da se s tem približam marsikateremu... Od pozitivnih vibracij, navihanosti do.... 😉💖


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo