Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čokoladni tartufi z dimljenim oljem

Popoln čokoladno poletni užitek! Čokolada, karamelizirani mandlji, dimljeno olje...


"Pikica" slanosti in dimljenega olja zaokroži popoln čokoladni užitek!

Od zadnje čoko recepture s kolekcije #poletje18 #cokoladni izziv je minilo že dobrih 15 dni. (kako čas hitro leti 😉) Ne nisem pozabil na izziv, ki si ga zadal čez poletje. Sem odkorakal na "poležavanje"💦😎💦. Za dober dan prekinil poležavanje, da opravim delo, ki se nabralo.... Nato pa še malo razvajanja... 👌💪💖 Čez slab teden pa s polno paro naprej...
KAKO PRIŠLO DO POLETNO ČOKOLADNEGA IZZIVA?
Ob skodelici kave Loka Special, prebiranju knjige "ČOKOLADNE DOBROTE" in gledanju filma "Julie & Julia" prišel na idejo. Kava je kriva za ustvarjalno razmišljanje. Med prebiranjem knjige se mi zdelo kar nekaj receptov zelo interesantnih, a na koncu se odločil za pripravo vseh enaindvajset. In ravno v tem času sem gledal film, ki govori o kuharici in gastro blogerki, ki po njeni kuharski knjigi pripravlja recepte in jih objavlja... Nekaj v tem stilu želel že pred časom speljati, a se vse skupaj na koncu ni uresničilo. Sedaj dovolj energije in zagona, da izziv izpeljem. Nebi bil pa jaz jaz😉😁😂, če receptov iz knjige nebi spreminjal, testiral in preizkušal različne rešitve. Pri vseh receptih ideje črpam iz knjige, a predstavljam in zavijem jih v mojem stilu. 
 SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
MASA
225 g temne čokolade (najman 56% delež kakava)
70 g masla
130 g sladke smetane
žlica diljenega olja

PANIRA
200 g mandljevih jederc
2 žlici sladkorja
čajna žlica soli
žlica dimljenega olja

SESTAVINE ZA
12 KOSOV

ČAS OSNOVNE PRIPRAVE
10 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
laktoza
oreščki
1. Čokolado nalomimo v kozico. Prilijemo smetano in dimljeno olje. Dodamo maslo in toliko časa segrevamo, da se čokolada stopi in poveže z ostalimi sestavinami. 
DELOVNI NAMIG Med segrevanjem stalno mešajte in bodite pozorni, da ne zavre.

2. Čokoladno zmes prelijemo v posodo za shranjevanje. Ko se na pol ohladi, pokrijemo in shranimo v hladilnik, da se strdi.
DELOVNI NAMIG V hladilniku naj bo najmanj 2 ure, priporočam "čez noč", da se okusi dobro razvijejo in povežejo.


3. Na pekač položimo kos papirja za peko. Nanj stresemo mandlje. Dodamo sol, sladkor in dimljeno olje. Prelijemo s 60 ml vode. Premešamo in poravnamo.

4. Pekač postavimo v ogreto pečico na 220 stopinj za približno 5 minut, da povrhnica mandljev karamelizira in dobi zlato rjavo barvo. Ohladimo.

5. Ohlajene mandlje grobo zmeljemo.

6. Slabo žlico čokoladne zmesi položimo na mlete mandlje. Povaljamo. Z dlanmi oblikujemo kroglico, ki jo nato še enkrat povaljamo v mandljevem drobljencu. Postopek ponavljamo, da porabimo vso čokoladno zmes. 
DELOVNI NAMIG Do serviranja shranite v hladilnik. 

Navdih in idejo črpal ob receptu ČOKOLADNI TARTUFI Z MANDLJI. Zgornja receptura se uvršča pod zaporedno številko 9 od 21. Do sedaj objavljene recepture iz čokoladno poletnega izziva najdete 👉TUKAJ.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo