Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Nadevana paprika s skuto

Preprosta, hitra in okusna ideja za kosilo ali večerjo...


Vegetarijanski namig za okusno kosilo ali večerjo!

#ŠmeksiŽmah Paprika na travniku bo navdušila tudi tiste, ki ne morejo brez mesa...

nadevana paprika

... a za vse tiste, ki pa res ne morete brez mesa še nekaj mesnega s pol urnim zamikom od tele objave... 😉👍 Papriko v tej obliki z različnimi prilogami že kar nekajkrat uvrstil na jedilnik. Vedno znova požanje uspeh... 😋💖
V zadnji izdaji je nadevani papriki s skuto delal družbo kremni pire iz mlade špinače. Pred časom ji je delal družbo kremni pire iz rukole, ki ga pripravite na isti način kot špinačnega. In če bi moral izbirati kateri je boljši bi definitivno izbral rukolo, saj je Blaž nor na njo...😋😋😋😋😋😍 Se pa oba pireja odlično podata tudi kot priloga k ribam, pečenemu piščančjemu ali puranjemu fileju... Poleg pa gre tudi jajce na oko.
paprika recepti
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZA 4 osebe  ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE 25 minut  ALERGENI laktoza, gluten, jajca

4 zelene paprike
400 g skute
eno jajce
ščep soli
2 žlici pšeničnega zdroba
žlica kisle smetane
oljčno olje

PRILOGA
200 g mlade špinače
en večji krompir
80 g masla
100 ml smetane za kuhanje
ščep soli, ščep česna granulat, ščep majarona, ščep mlete kumine

...



1.  Papriko na zgornjem delu odrežemo (dva centimetra od vrha). Odstranimo semena. Operemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo.

2. Skuti dodamo jajce, kislo smetano, sol in pšenični zdrob. Dobro premešamo. 

3. Paprike nadevamo. Pekač pokapamo z oljčnim oljem. Nanj položimo nadevane paprike in "klobučke" s pecljem. Pečemo na 190 stopinj 20 minut.

4. Krompir olupimo, narežemo na majhne kocke, operemo v stoječi vodi in skuhamo v osoljeni vodi. Kuhanega pretlačimo čez fino cedilo.

5. V kozico stresemo oprano in osušeno mlado špinačo. Dodamo maslo in toliko časa pražimo, da se maslo raztopi. Začinimo. Zalijemo s smetano za kuhanje. Pokuhamo (3 minute). Nato s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes in vmešamo pretlačen krompir. 

SERVIRNI NAMIG Na servirnem krožniku naredite posteljico iz kremnega pireja. Nanj položite nadevano papriko in priložite paprični "klobuk". Potrosite z grobo zrezanim peteršiljem. 




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo