Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Paella

Moja verzija recepta za španske jedi, ki ponuja osnovo za vašo okusno verzijo...
0


Kombinacija sestavin, ki ponuja pravo harmonijo!

#SmeksiŽmah Kremči fantazija

recept paella

Naslednja receptura iz sklopa "Šmeksi Žmah" je svetovno priljubljena paella. Pri jedi, ki izvira iz Španije je osnova riž. Dodajajo se mu različni dodatki s pestrega izbora sestavin. Različne vrste mesa, klobase, morski sadeži... Torej, kolikor gospodinj in gospodinjcev toliko receptur! 😉 Tako kot velja za vse recepte velja tudi za paello. Ko končno zadovoljen z rezultatom, sledi objava na blogu. 😋😋 Pripravil sem že kar nekaj različnih verzij, a ta zadnja mi je najljubša in pri vseh naslednjih bom izhajal s spodnje osnove. 

Vsi tisti, ki me redno spremljate ste že zasledili za kaj gre pri rubriki ŠmeksiŽmah in tudi kako nastala simpatična besedna zveza. 😉👌💖 Za vse ostale pa tahitra😁😂 obnova... Vsako raziskovanje, sestavljanje in priprava končne verzije recepta traja kar nekaj časa. Zaradi vseh poslovnih obveznosti mi marsikdaj zmanjkuje časa. 🙈🙉🙊V rubriki se znajdejo recepti, ki jih ustvarjam za goste in to na podlagi trenutnega navdiha in razpoložljivih sestavin. V omenjeni situaciji mi ne uspe vedno zapisati sestavin, a fotografije občasno le uspe narediti. Pri receptih ne zapisujem točnih količin, no ja tam kjer je potrebno jih... 😂😍Hkrati želim ob receptih iz omenjene skupine spodbuditi vašo kulinarično domišljijo in iznajdljivost. Pri tem pa lahko vsekakor pridete do okusnejšega rezultata od mojega... 👌😋😋👍 
recepti za okusno rižoto
Priprava paelle, ki v bistvu spominja na okusno rižoto lahko prilepim tudi vzdevek "čiščenje shrambe". V moji verziji so sestavine, ki jih mam tudi v domači shrambi in so deli nekaterih drugih receptov. Občasno je potrebno pregledati shrambo, počistiti in porabiti... 👍 Namreč metanje hrane v smeti je greh...

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE  25 minut   ALERGENI mehkužci, laktoza, raki

OSNOVNE SESTAVINE
čebula
piščančja prsa
rdeča paprika
dagnje
stroki mladega graha
riž

TEKOČI DODATKI
oljčno olje
smetana za kuhanje

ZAČIMBE
sol, kurkuma, kari, muškatni orešček, majaron, črni poper, česen granulat, dimljena paprika

PIKA NA I
škampi
parmezan
sir feta
limona
peteršilj

...

1.  Čebulo narežemo na kocke. Nato jo stresemo v kozico, začinimo s soljo in pokapamo z oljčnim oljem.  Pražimo toliko časa, da oveni.
PS Sestavine v nadaljevanju recepture so približek za 4 osebe! DELOVNI NAMIG - SESTAVINE ena večja čebula

2. Čebuli dodamo na kocke narezana piščančja prsa. Pražimo 10 minut.
DELOVNI NAMIG - SESTAVINE 200 g piščančjih prs brez kosti in kože

3. Praženemu piščancu s čebulo dodamo na kocke narezano rdečo papriko. Pražimo 5 minut.
DELOVNI NAMIG - SESTAVINE polovica srednje velike paprike
4. Praženemu piščancu dodamo dagnje v oklepu.
DELOVNI NAMIG - SESTAVINE dve pesti

5. Začinimo. Nato pražimo še par minut.
DELOVNI NAMIG - SESTAVINE kurkuma (¼ čajne žlice) kari (¼ čajne žlice) muškatni orešček (ščep) majaron (ščep) poper (ščep) česen granulat (½ čajne žlice) dimljena paprika (⅓ čajne žlice)
6.  Praženi mešanici dodamo stroke mladega graha. Zalijemo s smetano za kuhanje, premešamo in po potrebi solimo. Kuhamo 5 minut.
DELOVNI NAMIG - SESTAVINE stroki mladega graha - 100 g / uporabite lahko tudi grah - ena pest ; smetana za kuhanje 250 ml

7. Pripravljeni osnovi dodamo kuhan riž. Premešamo. Kuhamo toliko časa, da se okusi povežejo z rižem in le ta segreje.
DELOVNI NAMIG - SESTAVINE riž v surovem stanju - 250 g
SERVIRNI NAMIG Paello servirate v globokem krožniku. Na vrh položite popečen škamp (3 minute). Potrosite z naribanim parmezanom, na kocke narezano feto in grobo zrezanim peteršiljem. Na koncu priložite krhelj limone.





0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo