Regratova solata



Okusna spomladanska solata, ki je lahko tudi kot glavna jed!

#ŠmeksiŽmah Takmečka dobrota 😉😋

regratova solata
Regrat je ena od najbolj razširjenih spomladanskih rastlin, ki raste na travnikih, njivah in vrtovih. Uživanje regrata krepi imunski sistem in unčikovito pomaga premagati spomladansko utrujenost. Hkrati pospešuje prebavo, čisti kri ter pospešuje izločanje vode in urina iz telesa. Torej😉👍, odpravite se na sprehod  in si naberite kosilo... Aja pa še to, 100 gramov regrata vsebuje le 49 kalorij.👌💖

regrat
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA po osebi ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE  20 minut   ALERGENI jajca

100 g regrata
en srednje velik krompir
60 g hamburške slanine
jajce

ZAČIMBE
80 ml jabolčnega kisa
80 ml vode od krompirja
⅓ čajne žlice česna granulat
sol
peteršilj
...

1. Krompir operemo, olupimo in narežemo na manjše kocke. Nato ga stresemo v kozico, zalijemo s hladno vodo, začinimo s soljo in skuhamo. Kuhan krompir odcedimo. 80 ml tekočine shranimo za pripravo solate.

2. Regrat operemo v stoječi vodi. Ga dobro odcedimo in položimo v skledo.

3. Slanino narežemo na kocke. Nato jo stresemo v vročo ponev in popečemo. Dodamo krompir in česen. Pražimo 2 minuti. Zalijemo z jabolčnim kisom in vodo, ki smo jo shranili. Začinimo s soljo. Prevremo (1 minuta). 

4. Na regrat v skledi stresemo pripravljen krompir s slanino. Na vrh položimo ocvrto jajce in potrosimo z grobo zrezanim peteršiljem.




Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018