>

Piščančji fingersi z baziliko



Hrustljavo za praznični december.

praznični recepti
Pred nami je obdobje v katerem se bolj težko izognemo raznovrstnim zabavam in hkrati tudi velja za bolj stresno in naporno obdobje. Seveda, če smo organizatorji je pa še dodatna obremenitev. Ponavadi se brska po bolj preprostih recepturah, ki pa naj bi bile povrh vsega še okusne in lepe na izgled. V prazničnem decembru se na zabavah in on večernem druženju streže predvsem hrana, ki se lahko servira tako topla kot hladna.
In smo že pri enem od mojih namigov za to obdobje, ki se uvršča v sklop tako imenovanega >finger food<.

blog recepti
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA  enostavno  ČAS PEKE PIŠČANCA 20 minut   ALERGENI  laktoza, gluten

600 g piščančjih prs
limete
oljčno olje

PANADA
220 g toasta
75 g listov bazilike
2 zvrhani žlici kisle smetane
čajna žlica soli
četrtina čajne žlice kajenskega popra
ščep muškatnega oreščka

HITRA OMAKA
200 g češnevega paradižnika
2 podolgovati rdeči papriki
4 stroke česna
čajna žlica soli
pol čajne žlice sladkorja
ščep kajenskega popra
oljčno olje

...

slovenija
HITRA OMAKA
1. Papriko očistimo in razrežemo. Česen olupimo in prerežemo na pol. Češnjevc operemo in odcedimo. Vse stresemo  v pekač, začinimo (hitra omaka) in premešamo. Dobro pokapamo z oljčnim oljem.

2. Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj za 30 minut.

3. Pečeno zelenjavo stresemo v višjo skledo in s paličnim mešalnikom zmeljemo. Ohladimo.

recepti finger food
PANADA
4. Kislo smetano začinimo s soljo, kajenskim poprom in muškatnim oreščkom. Premešamo.

5. Kruhu za toast odstranimo skorjo in razrežemo na manjše kose. Narezan kruh stresemo v posodo multipraktika. Dodamo liste bazilike in zmeljemo v drobtine. Drobtine stresemo na kos papirja za peko in pustimo približno pol ure na sobni temperaturi, da se nekoliko izsuši.

hrustljav piščanec recepti
FINGERSI
6. Piščančja prsa razrežemo na manjše kose (velikost in debelina prsta). Dodamo kislo smetano z začimbami in dobro premešamo. Pustimo stati pol ure.

7. Marinirane trakce piščanca povaljamo v drobtinah. Nato jih s presledki položimo na pekač na katerega smo predhodno položili kos papirja za peko.  Pokapamo z oljčnim oljem.

8. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 20 minut.

SERVIRNI NAMIG Piščančje fingerse zložite na servirni krožnik. Priložite omako in krhlje limete.



Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018