Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bao štručke

Na drugem koncu sveta so velik hit, a tudi k nam počasi prodirajo...


Azijska kuhinja je ena od najbolj priljubljenih kuhinj na svetu!

Azijske okuse lahko ustvarite tudi v domači kuhinji! Ena od od osnov je testo za kitajske cmoke, s katerih lahko pripravite tudi svetovno uspešnico bao!


V obdobju najbolj čarobnega dela v letu 🎄🎅🤶 lahko med drugim pripravite tudi prigrizke iz bao štručk. Pri nadevu pa lahko popolnoma sprostite svojo kulinarično domišljijo. 👍👌😉😋 Med drugim lahko nadevate s svinjskimi rebrcami, kranjsko klobaso, teriyaki zelenjavo... A o tem več ob koncu...😉💭

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA 17 kosov ZAHTEVNOSTNA STOPNJA  srednja  ČAS KUHANJA NAD SOPARO 15 minut   ALERGENI  laktoza, gluten

1575 g moke za kitajske cmoke z manj glutena (alternativa: posebna moka za pecivo)
250 g kristalnega sladkorja
31 g suhega kvasa
ena jedilna žlica pecilnega praška
dve jedilni žlici soli
600 ml mlačne vode
200 ml smetane za kuhanje
šest jedilnih žlic olja
dve jedilni žlici jabolčnega kisa

OSTALO
olje za mazanje
ščep sladkorja za kvasni nastavek
moka za valjanje in oblikovanje


...
1.  V skledo nalijemo mlačno vodo. Dodamo suhi kvas in ščep sladkorja. Premešamo. Pustimo stati 10 minut.

2. V drugo skledo stresemo suhe sestavine (moka, kristalni sladkor, pecilni prašek, sol) in premešamo. V tretjo skledo nalijemo smetano za kuhanje. Dodamo kis, olje in premešamo.

3. Moko z dodatki prelijemo s kvasnim nastavkom in smetano z dodatki. Premešamo z leseno žlico, da dobimo testno gmoto. Testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino in dobro pregnetemo. Oblikujemo hlebček testa.

4. Hlebček testa postavimo v skledo premazano z oljem. Testo premažemo z oljem. Skledo pokrijemo s folijo za živila. Pustimo stati na sobni temperaturi, da testo naraste za dvakrat (približno ura in pol).
5. Testo stresemo na rahlo pomokano površino in razvaljamo na debelino slab centimeter. Izrežemo kroge premera 14 centimetrov. 
DELOVNI NAMIG Iz testa lahko izrežete tudi manjše kroge s tem, da prilagodite debelino razvaljanega testa. Za kroge premera 8 centimetrov je primerna debelina približno 4 milimetre.

6. Izrezane kose testa premažemo z oljem in prepognemo na pol. Nato jih s presledki položimo v pekač, v katerem je dno prekrito s kosom papirja za peko. Pekač pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati na sobni temperaturi pol ure.

7. Pekač pokrit s folijo za živila položimo v pečico, ki omogoča kuhanje. Kuhamo 15 minut.
DELOVNI NAMIG Bao štručke lahko skuhate tudi nad soparo v parilniku iz bambusa ali pripravite hitri parilnik kar iz lonca, pokrovke in večjega cedila. Kako pripraviti hitri parilnik TUKAJ
V primeru, da uporabite za kuhanje nad soparo bambusov ali hitri parilnik, bao štručke pred počivanjem zložite na koščke papirja za peko. Kuhate s papirjem.

Pripravite lahko tudi nadev s kranjsko klobaso. Receptura ⏩TUKAJ
DELOVNI NAMIG - nadev svinjska rebrca s solatko
Svinjska rebrca (lahko tudi vratovino) dobro natrete z mešanico iz mlete rdeče paprike, soli, rjavega sladkorja, muškatnega oreščka in grobo mletega suhega česna. Nato začinjeno meso zavijete v ALU folijo in pečete na 150 stopinj dve ure.
Pečenemu mesu odstranite kosti in narežete na čim tanjše rezine. Meso stresete v kozico. Prelijete z vodo, temno sojino in ostrigino omako (na približno 250 ml vode dodate 100 ml sojine omake in dve jedilne žlice ostrigine omake). Začinite s tretjino čajne žlice cimeta, par klinčki in eno janeževo zvezdo. Ko zavre, zmanjšate dovod toplotne energije in pokrito kuhate 30 minut.
Medtem ko se meso kuha pripravite solatko. Belo zelje narežete na tanko. Dodate na grobo naribano korenje in kumaro. Začinite s soljo, poprom, limoninim sokom, oljčnim oljem in praženimi semeni sezama. Premešate in do uporabe postavite v hladilnik. 
Bao štručko nadevate s koščki mesa in solatko. Potrosite s parmezanom, praženim sezamom in grobo zrezanim okrasnim peteršiljem.
Strežete vroče ali mlačno.

Drugi nadev je lahko teriyaki zelenjava. Receptura za teriyaki omako pa sredi prihajajočega tedna. Saj jo bom pripravljal v ponedeljek in ob tem bom izmeril točne količine 😛😉😋 saj večina vse kuham na oko...👀😉



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo