Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bao kruhki s kranjsko klobaso

BAO: Popolna ideja za prigrizek na zabavah ob koncu leta!


Popolna ideja za prigrizek na zabavah ob koncu leta!
Sveži okusi za prednovoletne zabave...
Pri novih poslovnih izzivih sem se srečal z jedjo oz. z #bao, ki prihaja iz Azije. Ob želji, da čim bolje spoznam svet "bao" sem med brskanjem po spletu prišel do kopice novih informacij. Kdo še ni slišal za kitajske barjene cmočke, ki so iz kvašenega testa in morajo biti na videz "gladki in mehki". Z osnovnega testa se pripravljajo štručke za #burger , raznovrstni cmočki, kruh, sendviči, zvitki...

Pred začetkom sestavljanja recepta za bao kruhke sem moral raziskati osnovne sestavine s katerih pripravljajo testo. Kot osnova pri pripravi testa se uporablja fino mleta pšenična moka, riževa moka, jedilni koruzni in krompirjev škrob, a v večini primerov, ki sem jih zasledil je zapisana večnamenska moka tip 500... Hkrati mi je bil namen sestaviti recept, katerega lahko sestavim iz sestavin z vsake malo bolje založene trgovine.
S testa se da narediti kopica okusnih jedi... Ena nastaja ravno med zapisovanjem tega recepta...👌😉
Sendvički so odlična ideja za prigrizek na zabavi. Vendar je dobro vedeti nekaj podrobnosti o obnašanju bajrjenega oz kvašenega kuhanega testa. Servirano isti dan je odličnega okusa, a drugi dan že nekoliko gumijasto. Serviranje sem testiral tudi drugi dan in jih tik pred serviranjem pogrel v mikrovalovni pečici (45 s). Dokler se niso ohladili so bili "vredu", nato so prešli v stanje izpred gretja. Pri nadevu se lahko popolnoma prepustite kuharski domišljiji. V nadaljevanju predstavljam svojega, ki mi je prvi padel na "pamet" in se je odlično dopolnjeval z okusom bao kruhkov.
Kranjska klobasa z azijskim priokusom...
#BaoKruhki
o   450 g večnamenske moke
o   50 g jedilnega koruznega škroba
o   7 g suhega kvasa
o   3 g sode bikarbone
o   4 g pecilnega praška
o   30 g mletega sladkorja
o   5 g soli
o   300 ml vode
#Nadev
o   3 polovice kranjske klobase
o   1 kos pora
o   1 rdeča podolgovata paprika
o   1 korenje
o   2 žlici ostrigine omake
o   3 žlice sojine omake
o   čajna žlica suhega grobo mletega česna
#Dodatki
o   mikrozelenje – grah
o   fino mleta in pražena bučna semena
o   olivno olje





#SestavineZa
24 kruhkov (8*8 cm)

#ČasKuhanjaBao
12 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌 👌

#Alergeni
soja
gluten
#PostopekPriprave
Suhe sestavine za testo odmerimo v skledo. Premešamo. Prelijemo z mlačno vodo in umešamo v nelepljivo testo. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo počivati eno uro.
Vzhajano testo stresemo na delovno površino in razvaljamo na debelino 4 milimetre. S kovinskim modelčkom (8*8 cm) izrežemo kvadrate. Nato izrezane kose testa premažemo z olivnim oljem in jih prepognemo na pol.
Papir za peko razrežemo na velikost kruhkov. Nato prepognjene kruhke položimo na zrezane kose testa. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo počivati 20 minut. Kruhke kuhamo s papirjem za peko v bambusovem soparniku 12 minut.
Najverjetneje vas večina, tako kot jaz, nima bambusovega soparnika. Moja rešitev, ki jo že nekajkrat preizkusil za kuhanje nad soparo. Velika kozica s pokrovom in kovinska mreža z "nogicami" iz mikrovalovne pečice. Mrežo postavite v kozico in nalijete vodo. Voda v kozici naj sega približno tri centimetre pod mrežo. Pokrijete s pokrovom in počakate, da zave. Zmanjšate dovod toplotne energije in že lahko kuhate. Še lažje pa je, če imate pečico za kuhanje v sopari...
Pri nadevu se lahko popolnoma prepustite kulinarični domišljiji...
Kranjsko klobaso narežemo na rezance. Zelenjavo očistimo in tudi narežemo na rezance.
Narezano kranjsko klobaso stresemo v vročo ponev in pražimo 5 minut. Nato dodamo zelenjavo in pražimo še 4 minute. Pred koncem primešamo ostrigino in sojino omako ter česen.
Bao kruhek nežno razpremo nadevamo in priložimo vejico mikrozelenja - grah. Pripravljene kruhke potrosimo z bučnimi semeni.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo