Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Zapečena ledenka z javorjevim sirupom

Popolna kombinacija za jesenske dni! Karamelizirana ledenka in prekajena panceta z javorjevim sirupom… 😋😋 #solata #kosilo #večerja #foodblogger #maninkitchen #Slovenija


Solatni okusi za jesenske dni!
Lednka moja najljubša solata....
Kljub temu, da se bliža zimsko obdobje se na mojem jedilniku "znajde" 😉👌kot glava jed tudi solatni krožnik. Solata za kosilo ali večerjo ima kopico plusov.  Poleg svežih okusov in vitaminov ima solatni krožnik še en plus, ki je pri mojem tempu življenja zelo dobrodošel. Hitro pripravljeno!

V jesensko zimskem obdobju v večini uporabljam sušene začimbe in zelenjavo kot dodatek. V omenjenem obdobju vse pogosteje posegam po zeliščih, ki so sušeni s postopkom "liofilizacija". Na trgovskih policah je vse pestrejša ponudba, kar me veseli. Po mojih izkušnjah namreč jedi "dajo" polnejši okus od klasičnih začimb...
STE VEDELI! Liofilizacija ali sušenje z zamrzovanjem je postopek, s katerim odstranijo vodo iz bioloških in organskih snovi, ki bi jih s segrevanjem poškodovali, hkrati pa ohranijo njihovo strukturo in sestavo.
Hitri okusi za popoln užitek...

o   manjša glava solate ledenka
o   100 g prekajene pancete
o   2 jajci
o   100 g češnjevih paradižnikov
o   80 ml javorjevega sirupa
o   olivno olje
o   2 žlici kisle smetane
o   žlica majoneze
o   ščep grobo mletega čilija
o   ščep soli
o   žlica mešanice suhih zelišč in zelenjave za solato
o   2 žlici alkoholnega kisa

#SestavineZa
2 osebe

#ČasTermičnePriprave
12 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
jajca
laktoza
#PostopekPriprave
Pekač prekrijemo s kosom peki papirja. Nanj zložimo tanke rezine prekajene pancete. Premažemo z javorjevim sirupom. Pekač postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj za 9 minut. Pečeno panceto pustimo na peki papirju, da se ohladi in postane hrustljava.
Glavo ledenke razrežemo na štiri dele. Pokapamo z olivnim oljem in javorjevim sirupom. Začinimo s čilijem. Nato kose solate na hitro popečemo na vroči ponvi.
V kozico nalijemo vodo in alkoholni kis. Ko voda zavre vanjo ubijemo jajce. Kuhamo 3 minute. Previdno ga vzamemo iz vrele vode in postopek ponovimo še z drugim jajcem.
 Češnjev paradižnik operemo in prepolovimo.
Na servirni krožnik položimo dva kosa popečene ledenke. Obložimo s hrustljavo slanino in češnjevim paradižnikom. Priložimo poširano jajce in pokapamo s prelivom, ki smo ga pripravili s kisle smetane, majoneze, mešanice suhih zelišč in zelenjave ter soljo. 


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo