Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čokoladna omleta

RECEPTI S ČOKOLADO: Brez čokolade ne gre v nobenem obdobju...


GESLO: Preprosto slastno!

palačinke recept

Druga sladka objava v letu 2020!


V prihajajočem obdobju bo kar nekaj čokoladnih receptur. 🍫😋 A glavni razlog "LOČEVALNA DIETA" sredi katere sem. Namreč meni osebno naj všečnejši tretji dan - OGLJIKOVI HIDRATI, saj sta za večerjo dva kosa čokoladne sladice in čokolada. 😋😋😋 Več o ločevalni dieti, zakaj, osebna izkušnja, jedilniki... "KMALU TUKAJ"!

Spodnji recept mi že v prvo uspel kakor si ga pred pripravo začrtal, ni bilo potrebe po ponovitvah in tudi okus prestal strogo testiranje. 😉😋😊 Drugače sem idejo dobil ob misli na sladico, ki je bila popularna v devetdesetih prejšnjega stoletja. Gre namreč za slastno pohorsko omleto, ki je nekoliko drugačne oblike in nadevana s sadjem in stepeno smetano. Biskvit se peče v pečici...

PS Med decembrsko prazničnim šopingiranjem 🙈🙉🙊 si omislil ponev za mini palačinke, sedaj mi jo je končno uspelo prvič uporabit. 👍👌

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA 6 trinadstropnih tortic premera  8 centimetrov ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno 
ČAS PEKE 4 minute  ALERGENI gluten, jajca, laktoza, oreščki






TESTO
3 jajca
3 žlice sladkorja
20 ml olja
¼ čajne žlice pecilnega praška
2 žlici moke TIP400
2 žlici mletih mandljev
60 g mandljevih lističev

NADEV
130 g mlečnih čokoladnih kapsul
50 g masla
30 g mletega sladkorja
30 g mletih mandljev + za posip
250 g kremnega sira maskarpone
...
1. V posodo mešalnika ubijemo jajca. Dodamo sladkor in na najvišji hitrosti stepamo približno osem minut, da dobimo penasto zmes. Mešalniku zmanjšamo hitrost in umešamo olje. Nato s kuhinjsko metlico na rahlo umešamo mešanico suhih sestavin (moka, mleti mandlji, pecilni prašek).

2. Ponev za mini palačinke na električni plošči segrejemo na srednjem dovodu toplotne energije.
DELOVNI NAMIG V primeru, da nimate omenjene ponve, na isti način segrejete klasično ponev za palačinke.

3. Predele na ponvi za mini palačinke potrosimo z lističi mandljev (vsak predel po ščep). V predel za mini palačinko položimo žlico biskvita. Po potrebi z žlico razporedimo po celotni vdrtini. Postopek ponavljamo, da napolnimo vse vdrtine. Pečemo 2 minute. Obrnemo in vsako omleto potrosimo s ščepom mandljev narezanih na lističe. Pečemo 2 minute. Omlete odstranimo iz ponve in ponavljamo postopek, da porabimo biskvit.
DELOVNI NAMIG ZA KLASIČNO TEFLONASTO PONEV Na ogreti ponvi naredite par kupčkov iz mandljevih lističev. Na kupček položite žlico biskvita. Z žlico na rahlo oblikujete krog premera 8 cm. Sledi postopek po zgornjem zapisu.


4. V skledo stresemo čokoladne kapsule. Dodamo maslo, mleti sladkor in mlete mandlje. Nad vodno soparo segrevamo toliko časa, da se čokolada in maslo raztopita ter se vse sestavine povežejo. Med segrevanjem večkrat premešamo. Odstavimo in na pol ohladimo.
DELOVNI NAMIG Alternativa za čokoladne kapsule je mlečna čokolada.

5. V na pol ohlajeno zmes vmešamo maskarpone. Za 30 minut postavimo v hladilnik, da se zmes dobro ohladi.

SERVIRNI NAMIG Mini omleto premažemo s čokoladno kremo. Sledi omleta, nadev in ponovno omleta. Na vrh položimo žličko kreme in potrosimo z mletimi mandlji.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo