Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Duo Tortilja

Vedno vžge! Priprava obrokov s tortilje je preprosta, a rezultat vedno okusen...
0


Dva hitra namiga kako pripraviti okusna recepta iz tortilje!

Pomladno sonce kliče v naravo!


... in to tudi eden od razlogov, da se brska po receptih, ki se hitro pripravijo. 🌞🌄🌅🌇 Pred vami sta dva okusna namiga iz sklop ŠmeksiŽmah, ki bosta prepričali tudi zaprisežene mesojedce.👌😋😉
SIROVA ROLA
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

pet vrst sirov
(FETA, DIMLJEN, EMENTALER, MOCARELA, ČEDAR)
 dve tortilje



POSTOPEK PRIPRAVE


1.  Tortiljo položimo na delovno površino in obložimo s tremi siri (ementaler, dimljen, čedar). Prekrijemo z drugo tortiljo in obložimo s feto in mocarelo. Tesno zavijemo.
DELOVNI NAMIG Izbor sirov lahko prilagodite svojemu okusu.

2. Zavitek s tortilje položimo na pekač. Pečemo v pečici ogreti na 180 stopinj približno 4 minute, da tortilja dobi nežno zlato rjavo barvo.

SERVIRNI NAMIG Na servirnem krožniku naredite posteljico iz zelenjave (rdeče zelje, mlada špinača in češnjev paradižnik). Nanj položite pečeno tortiljo. Prelijete s holandsko omako in na vrh položite jajce na oko. Holandsko omako lahko med drugim nadomestite s tatarskim prelivom, prelivom iz kisle smetane (kisla smetana, bučno olje, sol), osvežujočo grško omako (tzatziki)...

TUNIN ROLA
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

tuna iz konzerve (odcejeno)
koruza
majoneza
kisla smetana
limonin sok
sol
tribarvni grobo mleti poper
tortilja


POSTOPEK PRIPRAVE

1. V skledo stresemo tuno in koruzo. Dodamo majonezo in kislo smetano. Začinimo s soljo poprom in limoninim sokom. Premešamo.
DELOVNI NAMIG Majonezo in kislo smetano odmerite v količini, da dobite mazljiv nadev. Izpustite lahko majonezo.

2. Tortiljo premažemo s tuninim nadevom in zavijemo v zavitek. Zavitek postavimo na pekač. Pečemo na 180 stopinj približno 4 minute, da tortilja dobi nežno zlato rjavo barvo.

SERVIRNI NAMIG Kot prilogo lahko servirate kremni bučni pire. Neolupljeni buči odstranite semena in narežete na manjše kose. Kose stresete v pekač. Začinite (sol, tribarvni grobo mleti poper, česen granulat, muškatni orešček, kurkuma, majaron), pokapate z oljčnim oljem in premešate. Pečete v pečici ogreti na 210 stopinj približno 20 minut. Pečeno bučo stresete v skledo. Dodate maslo in smetano za kuhanje. S paličnim mešalnikom zmeljete v gladko kremo. Po potrebi solite in premešate. Pred mletjem lahko dodate malo kuhanega krompirja za lepšo strukturo.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo