Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Limonina pica

Okus pice, ki ga je potrebno preizkusiti: Kombinacija sira z limono ob hrustljavem testu je popolna...
0


Osvežujoč okus za poletne dni!

V zadnji recept objavi se posvetil pripravi hrustljavega testa za pico. Ob receptu spisal še kopico koristnih nasvetov za pripravo, a ogledate si lahko tudi hitri video vpogled priprave testa. ⏩TUKAJ⏪


Današnji recept in nekaj prihajajočih bo pa poudarek na nadevu za testo.

Po pripravi testa, ki vedno uspe in ponuja rezultat hrustljavosti potrebujemo torej še nadev. Moj današnji namig je posrečena kombinacija, ki bo navdušila. Mene je resnično! 😋😋😋 O nadevih se lahko razpravlja v nedogled, saj kolikor ljudi toliko najljubših kombinacij. V prvi vrsti s tem receptom nagovarjam osebe, ki se prepustijo in rade preizkušajo kaj novega. Cilj pa je, da vsaj enega, ki prisega na klasične okuse prepričam, da pripravi pico s spodnjimi sestavinami za nadev. 💭😽 Če pri nazadnje omenjeni skupini ljudi, vsaj pri enem torej dosežem navdušenost nad okusom, moja misija s tem zapisom uspela. 😉💖😋👍👌

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

NADEV PO OSEBI
KOZJI SIR
MOCARELA
ČEBULA
LIMONA
ČEŠNJEVC
SOL
GROBO MLETI POPER

TESTO ZA 4 DO 6 HLEBČKOV
OSTRA MOKA T400
GLADKA MOKA T500
SVEŽI KVAS
MLAČNA VODA
SOL
OLJČNO OLJE

50 g
50 g
30 g
45 g
60 g
ščep
ščep


200 g
500 g
35 g
560 ml
12 g

POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA NADEV
po osebi

ČAS PEKE
14 minut

...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
gluten, laktoza
1. V posodico nalijemo mlačno vodo. Dodamo drobljeni sveži kvas in premešamo, da se raztopi.
DELOVNI NAMIG Sveži kvas lahko nadomestite s suhim kvasom - 12 g.

2. V skledo stresemo gladko moko. Dodamo sol in premešamo.

3. Moko prelijemo s kvasnim nastavkom. Z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto. Na delovno površino stresemo ostro moko. Dodamo testno gmoto in vgnetemo prožno testo. Oblikujemo hlebček. Skledo premažemo z oljčnim oljem. V njo nato postavimo hlebček in še njega premažemo z oljem. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo na sobni temperaturi počivati eno uro.

4. Vzhajano testo stresemo na delovno površino, razrežemo na štiri enake dele in oblikujemo hlebčke. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati 30 minut. Nato hlebčke razvlečemo v obliko kroga in nadevamo.
DELOVNI NAMIG Količina zadostuje za 4 velike ali 6 srednje velikih pic. Del testa po oblikovanju hlebčkov lahko takoj shranite tudi v zamrzovalno skrinjo. Zamrznjeno testo pred uporabo pokrito odtalite in počakate, da dobi sobno temperaturo.

5. Limono za 10 minut namočimo v mlačno vodo, da se z lupine izločijo nepotrebne in škodljive primesi, ki so nastale pri vzgoji le te. Limono narežemo na čim tanjše rezine. Odstranimo koščice.

6. Po testu razporedimo tanke rezine čebule. Nato obložimo še s trganimi rezinami sira in tankimi rezinami limone. Potrosimo s polovicami češnjevca in začinimo.

7. Pečemo v ogreti pečici na 195 stopinj 14 minut.
DELOVNI NAMIG Pri peki pice velja opozorilo izbere temperature, saj le vi poznate svojo pečico kako se obnaša. Načeloma se mora pica peči na čim višji temperaturi. Jaz svojo ventilacijsko pečico že dodobra spoznal in če želim hrustljavi rezultat oz. kakšen mi najbolj všečen tejst pice pečem po navedeni temperaturi.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo