Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sladoledni takos

TACO - TAKOS: POPOLNA SLADICA IZ SLADOLEDA ZA POMLADNE IN POLETNE DNI...
0


Poletje tik pred vrati!

Potrošniki smo programirani tako, da v pozno pomladnem in poletnem obdobju v svoje telo vnašamo večjo količino osvežujoče naslade!


Seveda tako kot pri vsem tudi pri sladoledu velja opozorilo "V MEJAH NORMALE!". 😋😂😉🍦🍧🍨 Ob pomoči sladoleda lahko pripravimo kopico okusnih in osvežujočih sladic. Moja dva priporočila iz sklopa "sladoledne sladice" vsekakor ledena rulada alias sladoledna rola. Recept ⏩TUKAJ⏪. Drugo moje priporočilo je sladoled v kombinaciji s kremno kavo, ki je trenutno viralni hit, a osnova izvira iz Južne Koreje. Prepričan sem, da bo kremna kava v taki ali drugačni obliki doživela svojo pravo slavo ravno poleti. V to prepričanje me prepričala okus in enostavnost priprave. Recept si lahko ogledate ⏩TUKAJ⏪.

No, sedaj pa k mojemu tretjemu sladolednemu namigu!!! 🍧😋😋😋

Sladoledni takos je preprosta in okusna ideja za sladico. V nadaljevanju vam ponujam mojo rešitev, a vsekakor lahko pri omenjeni sladici popolnoma sprostite svojo kulinarično domišljijo. 👍👌🆒
Kot osnova se torej potrebuje sladoled, temna čokolada, barvne mrvice za dekoracijo in školjka iz koruzne tortilje. Seveda je lahko "tortilja ogrodje" tudi iz tortilje, ki pripravljena iz bele moke.
Za piko na "I" oz. dekoracijo uporabil jagode in makrone, ki bili tisti moment varno shranjeni v hladilniku. 😆😆
Mimo grede še, ane! 😛😜😝 Kar nekajkrat poskušal pripraviti makrone, a ni in ni šlo!!! 😈😈😈 Na koncu mi uspelo vse skupaj sestaviti, da bil zadovoljen in šlo lahko v objavo. Glede na izkušnje izhajal, da mora biti čim bolj enostavno... Poimenoval jih rahli borovničevi keksi, recept ⏩TUKAJ⏪. Lahko jih pripravite in uporabite za dekoracijo.

STE VEDELI, DA je taco tradicionalna mehiška jed, ki je sestavljena iz manjše koruzne tortilje (velikost dlani) in nadeva. Nadev za koruzno školjko je lahko pripravljen iz govedine, svinjine, piščanca, morskih sadežev, zelenjave ali sira. Na koncu se nadev prelije. Med najpopularnejše spada guacamole, paradižnikova salsa in omaka iz kisle smetane. 

Za pripravo recepta uporabil kupljene koruzne školjke, premera 13 cm. A jih lahko hitro in na zelo preprost način pripravite tudi doma.

KORUZNE ŠKOLJKE

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE
PODROBNOSTI O RECEPTU

KORUZNE TORTILJE premera od 10 do 15 cm
PEKAČ ZA MAFINE
SPREJ ZA PEKO ALI MASLO
ČAS PRIPRAVE
1 minuta
ČAS PEKE
7 - 10 minut

POSTOPEK PRIPRAVE

- pečico segrejete na 190 stopinj
- pekač za mafine obrnite
- tri tortilje segrejte v mikrovalovni pečici (20 sekund)
- na mlačno tortiljo s sprejem proti prijemanju nanesete maščobo na obe strani (alternativa: obe strani tortilje premažete s stopljenim maslom)
- tortiljo položite na štiri izbokline na pekaču in s prstom na sredini pritisnete, da tortilja pade v prostor med izbokline
- postopek ponovite še z dvema tortiljama
- pekač postavite v ogreto pečico na 190 stopinj za 7 do 10 minut (tortilje so dovolj pečene, ko rob le teh dobi nežno zlato rjavo barvo)
- pekač s tortiljami vzemite iz pečice in jih pustite stati v njem dokler se ne ohladijo
- dobro ohlajene so pripravljene za nadaljno uporabo


HITRI VIDEO POGLED V PRIPRAVO MOJE VERZIJE

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE
PODROBNOSTI O RECEPTU

KORUNE ŠKOLJKE ZA TAKOS
TEMNA ČOKOLADA
OLJE
BARVNE MRVICE ZA DEKORACIJO
KREMNI VANILIJEV SLADOLED
SVEŽE JAGODE
DROBNO PECIVO MAKRONI




ČAS PRIPRAVE
10 minuta
POSTOPEK PRIPRAVE


1. Temno čokolado z oljem (na 100 g čokolade žlica olja) stopimo nad vodno soparo.

2. Barvne mrvice stresemo na krožnik. Robove koruzne školjke pomočimo v čokolado, dvignemo nad skledo in počakamo, da odvečna čokolada odteče. Nato glazirane robove pomočimo v barvne mrvice. Za nekaj minut postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

3. Sladoled nekaj minut pustimo na sobni temperaturi. Sladoled premešamo s kuhinjsko metlico in nadevamo školjko. Nato takoj do serviranja shranimo v zamrzovalno omaro.
DELOVNI NAMIG Ko sestavljam nove recepte testiram tudi njihovo obstojnost, spreminjanje teksture... Par nadevanih školjk bilo shranjenih v zamrzovalni omari 7 dni. No ja, toliko časa se mi uspelo upirati užitkom! 😂🙊😃 Po sedmih dneh bila struktura in okus školjke še popolnoma po pričakovanjih. Okus in struktura še nista bila spremenjena.

4. Školjko s sladoledom postavimo v papirnato košarico za mafine. Potrosimo z barvnimi mrvicami in na kocke narezano jagodo. Na vrh položimo dva makrona.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo