Enostavni jogurtovi mafini

 

Recept na skodelico: enostavna priprava s popolnim rezultatom!

Okusni jogurtovi mafini so popolna ideja za goste, ki prišli na vhodna vrata brez napovedi!🙈🙉🙊

Za pripravo je potrebna le dobra volja, nekaj sestavin, ki so v večini vedno v shrambi in par pripomočkov. Pekač za mafine, papirnate košarice, skleda, električni mešalnik, žlica in pečica.

MALČEK DELOVNIH NAPOTKOV Jaz izbral zamrznjene jagode, ki bile v času priprave na zalogi. Seveda lahko uporabite tudi zamrznjene borovnice ali maline. Pri uporabi zamrznjenih jagod velja opozorilo! Jagode so nizkokalorično živilo, ki vsebuje 90% vode. Ko se mafin z zamrznjeno jagodo ohladi, le ta "pade" skupaj in nastane v pečenem testu okoli jagode "luknja".

Če vam izgled zelo pomemben priporočam, da jih odtalite ali uporabite sveže. Osebno se odločil za uporabo zamrznjenih, kljub zavedanju rezultata. Glavni dejavnik za mojo odločitev je, med peko se izloča sok iz jagod in ta še dodatno dvigne okus...

MERA SKODELICA Za merjenje uporabite skodelico za čaj ali belo kavo, velikost 240 mililitrov. Žlica - jedilna žlica za juho.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

TEKOČI JOGURT

MOKA, tip 400

JAJCE

OLJE

MLEKO

KRISTALNI SLADKOR

VANILIJEV SLADKOR

PECILNI PRAŠEK

SOL

 

ZAMRZNJENE JAGODE

MLETI SLADKOR

 

2 skodelice

4 skodelice

2 kosa

2/4 skodelice

4 žlice

1 1/2 skodelice

zavitek (10 g)

zavitek (15,5 g)

ščep

 

18 kosov

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA  

18 mafinov

 

ČAS PIPRAVE- priprava

5 minut

ČAS PIPRAVE- peka

22 minut

TEMPERATURA - peka

185 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

gluten, laktoza, jajca

 

POSTOPEK PRIPRAVE


1. V skledo odmerimo vse sestavine. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti dobro premešamo (4 minute).

2. V pekač za mafine položimo papirnate košarice.

3. Papirnate košarice do 2/3 napolnimo z biskvitno zmesjo za mafine. Na vrh, v vsako položimo po eno jagodo.

4. Pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj, 22 minut.

5. Ko se mafini na pol ohladijo, jih potrosimo z mletim sladkorjem  in serviramo.


Objava komentarja

0 Komentarji