Piščančja obara

#KvikTip Hitra, okusna in zdrava jed na žlico!

V začetku januarja je zaobljuba "dieta in zdrava hrana" postala že klasika.

Koliko časa se držimo 🙈🙉🙊je pa že druga zgodba. Če pogledam pri sebi privatno ugotavljam iz leta v leto, da se vzorec ponavlja. V tretjem delu januarja so zaznane že kršitve... 😁😂😁😂😁 Profesionalno in na podlagi prodaje jedi iz sklopa "zdravo in nizkokalorično" je časovno usklajen tako kot pri meni privat. Očitno nas je večina ljudi naravnana na podoben vzorec... 😂😂

Pri količinah za pripravo zdrave in okusne piščančje obare sem zapisal kose, ki jih berete kot srednja velikost.👍

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

PIŠČANČJA PRSA

KORENJE

STEBELNA ZELENA

ČEBULA

PETERŠILJ gomolj

ZELENA gomolj

KOLERABA

POR

PARADIŽNIKOVE KOCKE V KONZERVI

 

SOL

TRIBARVNI GROBO MLETI POPER

MAJARON

MUŠKATNI OREŠČEK

ČESEN GRANULAT

KOKOŠJA JUHA koncetrat kocka

OLJČNO OLJE

 

400 g

kos

2 stebla

kos

kos

1/3 gomolja

1/3 gomolja

kos (cca 10cm)

400 g

 

čajna žlica

ščep

ščep

ščep

čajna žlica

kos

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

4 osebe

ČAS PIPRAVE

30 minut

 

ČAS KUHANJA

24 minut

 

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

 

ALERGENI

zelena

 

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. Zelenjavo očistimo in narežemo (korenje - kocke; stebelna zelena - rezine; čebula - kocke; peteršilj - kocke; zelena - kocke; koleraba - kocke; por - rezine).

2. Piščančja prsa narežemo na kocke, velikosti kot zelenjavo.

3. V kozico stresemo čebulo, začinimo in pokapamo z oljčnim oljem. Pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo piščančja prsa narezana na kocke. Pražimo 5 minut. Večkrat premešamo.

4. Dodamo pripravljeno zelenjavo. Začinimo in pražimo 5 minut. Večkrat premešamo.

5. Praženo mešanico zalijemo s paradižnikovimi kockami v lastnem soku iz konzerve. Nato dolijemo toliko vode, da sega približno tri centimetre nad ostalimi sestavinami. Dodamo jušno kocko. Ko zavre kuhamo 14 minut.

Približno na sredini kuhanja poizkusite in po potrebi dosolite. Konzervo s paradižnikovimi kockami lahko nadomestite s pelati. Pelate z roko samo zdrobite. Na trgovskih policah je pestra ponudba tako pelatov kot paradižnika. Stopnja kislosti se od proizvajalca do proizvajalca razlikuje. Če se vam zdi obara nekoliko prekisla lahko kislost uravnate s sladkorjem.


Objavite komentar

0 Komentarji