Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bohinjski gin, domače testenine in Karakter

KARAKTER: »Pomembno je, da ob delu ne pozabiš na veselje in kvaliteto življenja. Vsaka zmaga, tudi najmanjša, šteje!«...
0

Tri bohinjce povezala radovednost in ljubezen do kulinarike. 

Ustanovitelji Destilarne Karakter so svojo strast do kulinarike in odkrivanja novih okusov povezali s pomočjo destilacije in fermentacije. 

Timi, Urban in Matic, trije prijatelji iz otroštva, ki so skupaj odraščali in se kalili pod vrhovi Triglava, so leta 2016 uspešno združili svoja znanja in izkušnje ter jih povezali pod okriljem znamke Karakter. Timi je svojo strast našel v kuhinji in prinaša izkušnje iz vrhunske slovenske kulinarike (Atelje, Restavracija Strelec), Urbana veselita tehnika in številke, kar se odraža v kontroliranih destilacijskih in fermentacijskih procesih, Matic pa je preko projektov po celem svetu nabral ogromno novih idej ter znanja o trženju in organizaciji dogodkov. Skupaj s širokim krogom prijateljev, znancev ter v sodelovanju s krajevno skupnostjo, so ustvarili znamko, ki uspeva zaradi ohranjanja starih znanj in veščin, varovanja naravnih danosti in zavedanja človeškega faktorja v vseh njihovih projektih. Fantje pravijo: »Pomembno je, da ob delu ne pozabiš na veselje in kvaliteto življenja. Vsaka zmaga, tudi najmanjša, šteje!«
Glavna tri področja, s katerimi se ukvarjajo, so destilacija in fermentacija pijač, kulinarika ter organizacija dogodkov. Na začetku se je vse vrtelo okoli Karakter gina in destilarne, a je zgodba kmalu prerasla v nekaj več. Leta 2019 se jim je ponudila priložnost za prevzem poletnega bara ob Bohinjskem jezeru in tako se je pričela zgodba o Karakter Baru. Tam bodo letos že tretjo sezono gostili različne dogodke, od glasbenih in kulinaričnih večerov, programov za otroke in piknikov ter tako poskrbeli za dobro počutje pod Triglavom. Z lokalnimi dobrotami, hišnimi pijačami in domačimi testeninami, pa bodo še naprej skrbeli za poletne obiskovalce Bohinjske doline ter lačne pohodnike. 

V Zanoodle Bistro po domače testenine in rezance

Leta 2020 so kljub nepredvidljivim časom, s svojimi ambicijami zavili še v prestolnico, kjer so popolnoma prenovili gostinski lokal na Rimski cesti. V sproščen azijsko-slovenski bistro Zanoodle, z vselej spreminjajočim menijem, privabljajo goste, ki radi odkrivajo nove okuse in kombinacije. Timi in ekipa obiskovalce bistroja navdušujejo z uporabo lokalnih in sezonsko dostopnih sestavin, veganskimi domačimi testeninami ter velikim naborom osvežilnih pijač.  V času epidemije so poskrbeli, da njihove dobrote dostavijo čisto do vaših vrat. Na spletni strani si tako lahko naročite ⇛sveže domače testenine, hišno kombučo, omake, družinsko pojedino ali malico.

Karakter gin – Poklon naravi 

Imagine Dry Gin in Cherriot Infused Gin sta produkta, ki sta slovensko craft gin sceno zaznamovala s svojo kvaliteto in edinstvenim načinom destilacije. Oba produkta sta dvakrat destilirana na kolonski kotel, kar v praksi pomeni, da je njihov gin neizmerno piten in uravnotežen. Urban nam je zaupal, da je njihov izkoristek sicer slabši in da porabijo precej večjo količino zelišč kot v ostalih destilarnah, a je kvaliteta pijače zaradi tega nesporna. 
Imagine Dry gin vsebuje 23 različnih naravnih aromatov in zelišč, številne izmed njih fantje nabirajo kar sami. »Okoliški hribi so polni ruševja, ki je odličen povezovalec arom, materino dušico nabiramo v nižjih legah in z njo infuziramo hlape tekom destilacije« pojasni Urban. V recepturi so poleg klasičnih aromatov vključeni tudi ribez, brusnice, cvetovi vrtnice, limetini listi in več vrst popra. Ko je destilacija zaključena, gin počiva vsaj 2 meseca, pred stekleničenjem pa za doseganje prave jakosti uporabljajo samo vodo iz Bohinjskih hribov. 
Cherriot Infused Gin ima manj sadno in bolj zemeljsko osnovo, med destilacijo so na primer dodani mandlji, rdeča pesa, jabolka in maline, pred stekleničenjem pa je dodana še divja češnja in hibiskus. Ta infuzija je tista, ki obarva gin in poskrbi za svežo aromo in okus. Kje kupiti Karakter gin?

Česa se bodo lotili v prihodnje? 

V naslednjih tednih bo pod okriljem Destilarne Karakter izšlo nekaj novih žganih pijač, ki bodo narejene v majhnih in omejenih količinah. Matic nam je povedal, da so v zadnjih dveh letih pripravljali najrazličnejše alkoholne pijače, večinoma na sadni osnovi, zdaj pa so v zaključnih razvojnih fazah. »Tudi design steklenic bo poseben, saj sodelujemo z različnimi umetniki, ki po svoje interpretirajo pijačo in oblikujejo etiketo« zaključi mladi direktor.

Darling if you're down – Karakterjev koktejl recept 

Za konec še recept za poseben koktejl z Imagine Dry Ginom, ki si ga lahko pripravite doma. Za lažjo izvedbo, svetujemo, da si najprej pripravite žajbljev sirup, ki bo v samem koktejlu služil kot prijetna osnova polna vitaminov in antioksidantov. 

Žajbljev sirup
200 g medu
300 g vode
20 g suhega žajblja
10 g nasekljanega ingverja 
lupina dveh grenivk

1.Med in vodo segrejemo do 80 stopinj, odstavimo in dodamo suhi žajbelj, ingver ter nasekljano lupino grenivke.
2.Pokrijemo in infuziramo vsaj 30 min do 1 ure. 
3.Po končanem infuziranju precedimo in sirup pred uporabo ohladimo.

PRIPRAVA KOKTEJLA
0,05 l IMAGINE dry gina
0,03 l limoninega soka
0,05 l žajbljevega sirupa
opcijsko: 0,05 l sode ali gazirane vode

1.Gin, limonin sok in žajbljev sirup nalijemo v shaker, ga napolnimo do konca z ledom in močno pretresemo (približno 10 sec).  
2.Premešano vsebino precedimo v kozarec poln ledu in ga okrasimo z rezino grenivkine lupine. 
3.Koktejl lahko pijemo kar takšen kot je ali pa mu dodamo še malo sodavice ali gazirane vode.
 
Čin čin!

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA, PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU!

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo