Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Mandljevi tartufi

Popolna brezglutenska osnova za ustvarjanje sladkih naslad...

Čokoladno mandljev užitek brez glutena!

Sladica tartufi v osnovi vsebuje sladko smetano in čokolado, a z malo kulinarične domišljije so rezultati lahko tudi veliko boljši kot osnova.

Med prebiranjem recepta bo mogoče nekomu asociacija sladica ježek. Vendar sta že v osnovi dve veliki razliki. Mandljevi tartufi ne vsebujejo glutena in ugriz zelo spominja na klasične čokoladne tartufe.

Na blogu #BlažKuha se znašlo že kar nekaj receptov iz sklopa tartufi. Med prebiranjem le teh lahko ugotovite, da z malo iznajdljivosti lahko nastane marsikaj...
Izdvajam spodnji spisek sladic iz sklopa tartufi, ki mi najljubši:

Nekatere sladke naslade ne zahtevajo kuharskih veščin, a recepti so primerni tudi za začetnike... Pri pripravi katere koli sladice je pomembno le, da se drži količin zapisanih v receptu in postopkov priprave... 😉

Za današnjo verzijo kot osnovo uporabil pripravek brez glutena ⇛LAVA CAKE iz kolekcije ⇛BAKIN`MIX. Brez glutenska mešanica je popoln nadomestek za klasično mešanico. Osnova za lava cake brez glutena se po končnem rezultatu in okusu ne razlikuje od klasičnih mešanic. 
Pa da se zastopimo ane 😂😂😂 moje mnenje je ustvarjeno na podlagi poznavanja obeh verzij.... 😉😉😉 In ni na to vplivalo popolnoma nič... 😜😝

V eni od naslednjih objav pa še, kako na enostaven način združiti dva brezglutenska miksa BAKIN`MIX v popolno sladico v obliki torte. Namreč združil sem dve torti, ki bile popularne v devetdesetih preteklega stoletja. No ja, ena je v trendu še danes. Gre za svetovno popularno nutelino torto in punč torto, ki je po krivem zapostavljena...

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

LAVA CAKE - BAKIN`MIX

MASLO

JAJCE

MLETI MANDLJI

MANDLJEVO MLEKO

kos

160 g

2 kom

100 g

150 ml

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

12 kroglic

ČAS PIPRAVE - zmes

4 minut

ČAS PEKE

25 minut

TEMPERATURA PRI PEČENJU

190 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

laktoza, oreščki

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. Brezglutensko mešanico LAVA CAKE - BAKIN`MIX stresemo v skledo. Dodamo stopljeno maslo in štiri zvrhane žlice mletih mandljev. Premešamo. Dodamo jajci in dobro premešamo.

2. Zmes vlijemo v pomaščen pekač za torto. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj 25 minut. Pečen biskvit pustimo, da se ohladi.

delovni namig Biskvit lahko spečete v pekaču za mafine in skrajšate čas peke (12 minut na 190 stopinj).

3. Ohlajen biskvit stresemo v skledo. Nato ga z roko razdrobimo, prelijemo z mandljevim mlekom in dobro premešamo. Pustimo stati na sobni temperaturi 20 minut.

4. Z vlažnimi rokami oblikujemo kroglice velikosti ping pong žogice. Nato jih povaljamo v mletih mandljih.

delovni namig Zmes za tartufe je "packasta" in lahko uporabite pvc rokavice, ki jih tudi na vlažite. Še bolj enostavna rešitev pa je žlica za sladoled.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo