Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kavni trufli

Prašne kroglice nepravilni oblik t.i. traffli in truffles za popoln užitek. + Lepotni namig: Kako porabiti kavno usedlino?!


Kremna zmes s prašnim izgledom za popoln užitek.
Trufli so pripravljeni iz kremaste zmesi, a glavni dve sestavini sta Loka kava in kisla smetana, ki se odlično dopolnjujeta. Sočni kremni kroglici nepravilnih oblik povaljani v mleti čokoladi ali kakavu pravijo tudi truffles (tartufi) zaradi podobnosti na prvi pogled. 
Med pripravo kremne zmesi nam ostane kavna usedlina (zorec) 👍😉, a zaradi njenih lepotnih učinkov se priporoča...



Iz usedline ↪Loka kave pripravite zmes za zmanjšanje oteklin pod očmi in temnih krogov
Za pripravo ene skodelice kave v ustrezni posodi zavrite 100 ml vode, nato jo umaknite ter dodajte dve zvrhani žlički kave in premešajte. Vrnite posodo na grelno površino in počakajte, da se pena začne dvigovati. Ponovno jo odstavite in počakajte tri do pet minut, da se kava posede. Postrezite si skodelico aromatične Loka kave, polovico čajne žličke kavne usedline pa pustite do ohladitve. Usedlini dodajte ščepec črnega popra in polovico čajne žličke kokosovega olja. Vlažna usedlina in olje pomagata enakomerno vtreti sestavine pod območjem oči. Zmes enakomerno nanesite na območje oteklih vrečk in potemnelih krogov, pri čemer bodite zelo pazljivi, da ne pride v stik z očmi. Masko pustite na obrazu pet do deset minut ali dokler ne začutite, da se zmes začenja sušiti.
Z bombažno vatico nežno obrišite masko ter nadaljujte dan obnovljene in osvežene.
Med pripravo sladice je potrebno kavo precediti. Najenostavnejša načina! Skuhate turško kavo (400 ml vode in tri zvrhane žlice Loka kave). Kuhana kava naj par minut stoji, da se umiri. Fino cedilo prekrijete s kosom papirnate brisače ali bombažno gazo ter precedite. Še lažje je če imate filter kavni avtomat. 
Topli kavi se primešajo namočeni listi želatine! Če se boste dalj časa ukvarjali s precejevanjem se bo kava ohladila. Pred vmešavanjem želatine precejeno kavo nekoliko segrejte.
Alternativa vanilijevi pasti: en vanilijev strok in žlica vanilijeve arome ali en vanilijev strok in zavitek vanilijevega sladkorja.
Da se v sladici razvijejo okusi ter hkrati povežejo v popolno celoto priporočam, da je zmes shranjena v hladilniku "čez noč".
#KajSePotrebujeZaPripravo
#Osnova
205 g masla
250 g moke
30 g sladkorja
2 žlici vode
ščep soli
#DodatekOsnovi
3 zvrhane žlice Loka kave
400 g kisle smetane
2 žlici vanilijeve paste
110 g mletega sladkorja
3 liste želatine
#ZaPopolnIzgled
čokolada v prahu
papirnate košarice

#SestavineZa
12 kosov (žlica merica 50 ml)

#ČasPriprave
40 minut

#Zahtevnostna Stopnja
srednja

#Alergeni
laktoza
gluten
#PostopekPriprave
Maslo narežemo na manjše kose. Dodamo moko, sladkor, vodo in sol. Na hitro umešamo krhko testo. Kepo testa zavijemo v folijo za živila in postavimo za 20 minut v hladilnik.
Testo na papirju za peko razvaljamo na debelino pol centimetra. Razvaljano krhko testo s papirjem položimo na pekač. Pečemo v pečici ogreti na 185 stopinj 25 minut.
Ohlajeno krhko testo zdrobimo v sladke drobtine.
Skuhamo turško kavo (400 ml vode in 3 zvrhane žlice kave). Kavo precedimo in primešamo liste želatine, ki so bili namočeni 5 minut v hladni vodi. Prelijemo sladke drobtine.
Sladkim drobtinam s kavo dodamo kislo smetano, vanilijevo pasto in mleti sladkor. Dobro premešamo, pokrijemo in shranimo v hladilnik "čez noč".
Z žlico za sladoled zajamemo kremo. Kroglico nepravih oblik položimo na čokolado v prahu in povaljamo. Kavni trufel postavimo v papirnato košarico. Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vso kremo.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo