>

Kostanjevi tartufi



Jesenski sadež se odlično dopolnjuje s čokolado!

Kostanj je eden najbolj prepoznavnih jesenskih plodov. 

jesenske sladice

V tem obdobju se marsikdo sprošča v naravi in uživa v jesenskih odtenkih. In najverjetneje, tako kot jaz, prinesete domov kak plod, ki je značilen za jesenski čas.
Kostanj vsebuje veliko škroba. Z njega vse pogosteje pridelujejo moko, ki se lahko uporablja samostojno ali meša z eno ali več ostalih mok. V kuhinji se uporablja tudi kostanjev pire kot dodatek k juham, enolončnicam... Seveda pa ne gre brez sladkega. Kostanj je okusna osnova za sladico.
sladice iz kostanja
Takrat ko se nabira, ga ponavadi naberemo nekoliko več.... Brez problema ga skuhate, očistite in zamrznete. In tako se bo tako kot pri meni tudi pri vas znašel na mizi v zimskem obdobju. V obliki sladice, priloge, prigrizka...

čokoladne sladice
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
200 g bele čokolade
495 g kostanja (kuhano in očiščeno)
140 g kremnega sira maskarpone
20 ml maraskine
35 g mletega sladkorja

PANIRA
5 žlic kokosove moke
5 žlic čokolade v prahu
čajna žlica kave ➧Loka Special
SESTAVINE ZA
16 tartufov

ČAS KUHANJA - KOSTANJ
30 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
laktoza

1. Kostanj skuhamo in olupimo. Z jedilno vilico ga pretlačimo.
DELOVNI NAMIG Kostanj se kuha 30 do 40 minut - odvisno od velikosti. Na povezavi si lahko preberete podrobneje ➧KOSTANJ - ENOSTAVNO KUHANJE- ZA NADALJNJO UPORABO . V opisu med drugim tudi zapis, kako ga jaz kuham. Meni osebno je lupljenje kuhanega kostanja "muka" 🙈🙉🙊zato še surovega olupim, ker ga veliko lažje olupiti...

2. Belo čokolado raztopimo nad vodno soparo. 

3. Pretlačenemu kostanju dodamo stopljeno čokolado, maskarpone, maraskino in mleti sladkor. Dobro premešamo. Pokrijemo in shranimo v hladilnik za tri ure, da se strdi.
DELOVNI NAMIG Shranjevanje v hladilniku priporočam "čez noč", saj se bodo hkrati tudi okusi dodatno razvili.

jesenski plod

4. Zmešamo kokosovo moko, čokolado v prahu in kavo Loka Special.

5. Iz kostanjeve mase z dvema žlicama naredimo žličnik in ga položimo na mešanico. Žličnik povaljamo v mešanici s kavo, oblikujemo kroglico in ponovno povaljamo v mešanici. Postopek ponavljamo, da porabimo vso zmes. Do serviranja kostanjeve tartufe shranimo v hladilnik.



Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018