Česnov kruh

Enostavno, hitro in slastno!

Kombinacija grobo mletega suhega česna, zelišč za solatni preliv z osnovnimi sestavinami za kruh je popolna in zelo okusna ideja za domači kruh.

PS Pri izboru suhih zelišč za solatni preliv priporočam kombinacijo zelišč, ki vsebuje luštrek. Namreč kombinacija le tega s suhim česnom ponuja popoln okus...

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

MOKA TIP 400

SUHI KVAS

GROBO MLETI SUHI ČESEN

ZELIŠČA ZA SOLATNI PRELIV

OLJČNO OLJE

SOL

KRISTALNI SLADKOR

MLAČNA VODA

500 g

7 g

zvrhana čajna žlica

pol čajne žlice

60 ml

ena čajna žlica

ena čajna žlica

500 ml

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

hlebček - 1 kg

ČAS PIPRAVE

3 minute

ČAS PEKE

45 minut

TEMPERATURA PRI PEČENJU

185 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

gluten

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1.  Suhe sestavine stresemo v skledo (moka, kvas, sladkor, sol, česen, zelišča). Dobro premešamo.

2.  Suhemu delu za kvašeno testo prilijemo mlačno vodo in oljčno olje. S kuhinjsko metlico dobro premešamo. Skledo pokrijemo s folijo za živila. Pustimo stati na sobni temperaturi, 45 minut.

3.  Pravokotni pekač premažemo z maslom. Vzhajano testo za kruh stresemo v pekač. Z rahlimi udarci ob delovno površino poravnamo testo.

4. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 45 minut. Pečen kruh stresemo na leseno desko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.





Objavite komentar

0 Komentarji