Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Riževi rezanci s svinino

Hitro kosilo ali večerja z riževimi rezanci, z azijskim priokusom...

Hitro kosilo s tajskim priokusom!

Med najbolj priljubljene in razširjene kuhinje na svetu vsekakor spada azijska kuhinja.

Med potjo od poslovnega prostora do doma vsak dan opazim velik plakat za tajsko trgovino. In nebi bil jaz jaz, da nebi parkiral bicikla in se sem in tja izgubil med policami s tajskimi priokusu. 
Po nekaterih artiklih posegam redno, a po nekaterih pač ne. 😁😂😁😂 Pa ne zaradi tega ker nebi bili kvalitetni oz. okusni temveč zaradi tega ker je prepekoče.... No ja saj zame, saj nisem pristaš pekočih okusov! 😖

Med zadnjim nakupom v košari med drugim končala klobasa na severno-tajski način, ki pripravljena iz svinjskega mesa. Klobasa okusna, a tako žgoča, da ostalih sestavin iz jedi sploh nisem okusil... 😁😁😁😁


Zadnji postanek bil predvsem poslovne narave. Pripravljam nekaj novih jedi za sezono jesen zima 2021/2022. Namreč dve ali tri jedi bodo iz sklopa z azijskim priokusom.
Med sestavljanjem nastalo kar nekaj jedi, ki so resnično okusne in jih bom delil na blogu. Hkrati jedi spadajo v kategorijo "HITRI OBROK" kar ob današnjem tempu zelo dobrodošlo.
Spodaj zapisan recept lahko pripravite v desetih minutah. Zabeležene količine zadostujejo za 2 osebe.


Riževi rezanci se kuhajo na različne načine. Nekateri se namakajo tri minute v vroči vodi, nekateri se 45 minut namakajo v hladni vodi in nato se na hitro pokuhajo v pripravljeni omaki... Moj izbor za spodnji recept so bili rezanci širine 5mm in se kuhajo v vreli vodi 8 minut. Nato se odcedijo in dobro oplaknejo s hladno vodo.

1. 200 g (2 osebe) rezancev skuhamo po navodilih proizvajalca.

2. Za pripravo omake se potrebuje:

20 ml oljčnega olja

80 g mletega svinjskega mesa

manjši paradižnik

polovica rdeče paprike

eno mlado čebulo z zelenjem

kos stebelne zelene

2 žlice pad thai paste

2 žlice ostrigine omake

in še po ščep soli, kajenskega pora in suhega grobo mletega česna

 

Mleto meso pokapamo z oljčnim oljem in na najvišjem dovodu toplotne temperature pražimo 4 minute. Začinimo s soljo, kajenskim poprom in česnom. Premešamo in zalijemo s toliko vode, da meso pokrito. Kuhamo toliko časa, da tekočina povre. Med kuhanjem večkrat premešamo. 
Dodamo zelenjavo (paradižnik, čebula, stebelna zelena, paprika) narezano na majhne kocke. Začinimo z ostrigino omako in pasto pad thai. Premešamo in zalijemo s toliko vode, da sestavine v kozici pokrite. Na hitro pokuhamo (3 minute).

3. V omako stresemo riževe rezance, premešamo in na hitro pokuhamo (2 minute). Večkrat premešamo.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo