Načo sir

Nepogrešljiv dodatek ob prigrizku!

Načo sir je popolna ideja kot dodatek ob prigrizku, predjedi...

... ali uporabite malček kulinarične domišljije. Saj se ga lahko vključi v marsikatero jed. Od predjedi, preko glave jedi do solatnega krožnika.
Ena od najbolj priljubljenih jedi s sirovo omako je nachos, ki spada med mehiške regionalne jedi in izvira iz severne Mehike. Osnovni prigrizek nachos je sestavljen iz koruznega tortilja čipsa in prelit s sirovo omako. Pred serviranjem se potrosi še z narezanimi črnimi olivami in papriko japanelos. Doda se še žlica kisle smetane in paradižnikova salsa.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

MLEKO 3,5% mlečne maščobe

MASLO

MOKA tip 400

SOL

SIR ČEDAR

DIMLJENA RDEČA PAPRIKA

SUHI GROBO MLETI ČESEN

PAPRIKA  JAPANELOS

350 ml

100 g

25 g

2 g

150 g

3 g

15 g

2 g

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

ČAS PIPRAVE

5 minut

ČAS KUHANJA

4 minute

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

gluten, luktoza

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1.  V kozici raztopimo maslo. Dodamo moko, premešamo in zalijemo s hladnim mlekom. Dobro premešamo. Dodamo začimbe (sol, dimljena rdeča paprika, mleti česen) in fino sesekljano papriko japanelos. Ko zavre, ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute. Odstavimo.

2. Kuhani osnovi za sirovo omako dodamo na kocke narezan sir čedar. Pustimo stati, da se raztopi. Večkrat premešamo, da se sestavine povežejo v kremno zmes. Nato s folijo za živila pokrijemo na dotik, da se ohladi.

3.  Načo sir preložimo v posodo za shranjevanje in do uporabe shranimo v hladilnik.

PS Načo sir imate lahko shranjen v hladilniku do 5 dni. Pred uporabo ga segrejete na sobno temperaturo. V mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo.


Objavite komentar

0 Komentarji