Koruzne kroglice s parmezanom

Sočne kroglice za prigrizek ali prilogo!

Popolna kombinacija sestavin, v obliki sočnih kroglic, ki se lahko servirajo tople ali hladne!

Se išče ideja za prilogo k kosu pečenega mesa. Ali pa kot prigrizek... Sočne koruzne kroglice s parmezanom so popolna ideja!

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

KROGLICE

KORUZA

MLEKO

RUMENJAK

PARMEZAN

MASLO

SOL

MOKA

PANIRA

BELJAK

MLEKO

JRUŠNE DROBTINE

 

280 g

250 ml

2 kom

100 g

50 g

5 g

300 g

 

2kom

100 ml

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

4 - 6 osebe

ČAS PIPRAVE

10 minut

ČAS CVRTJA

6 minut

TEMPERATURA PRI CVRTJU

170 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

jajca, laktoza, gluten

 

POSTOPEK PRIPRAVE



1. Mleko nalijemo v kozico. Dodamo rumenjaka, raztopljeno maslo in sol. Premešamo. Nato dodamo koruzo (iz konzerve ali kuhano) in parmezan.

2. Kozico postavimo na štedilnik. Ob stalnem mešanju kukamo toliko časa, da zavre. V vrelo kremno zmes stresemo moko. Ob stalnem mešanju kuhamo še 3 minute. Odstavimo. Pustimo, da se ohladi.

3. Oblikujemo kroglice velikosti ping pong žogice. Nato jih povaljamo v mleku, v katerega smo razžvrkljali beljaka in krušnih drobtinah.

4. Koruzne kroglice ocvremo (6 minut) v olju ogretem na 170 stopinj.


Objavite komentar

0 Komentarji