Pisani krhki piškoti

Hitro krhko pecivo!

Krhka in hrustljava rešitev za pecivo ob toplih napitkih!

Hitro pisano čajno pecivo je idealna rešitev kot dodatek ob toplih napitkih kot so čaj, kakav, kava...

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

JAJCE

SLADKOR

VANILIJEV SLADKOR

OLJE

MOKA OSTRA

SOL

PECILNI PRAŠEK

ČOKOLADA V PRAHU

CVETLIČNI MED

MLETI LEŠNIKI

4 kom

150 g

8 g

150 ml

580 g

Ščep

12 g

2 zvrhane žlice

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

1,20 kg

ČAS PIPRAVE

5 minut

ČAS PEČENJA

17 minut

TEMPERATURA PRI PEČENJE

185 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

gluten, jajce, laktoza

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. Jajca ubijemo v skledo. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor, sol ter dobro premešamo. Nato umešamo še olje.

2. Nato v tekočo zmes postopoma vmešavamo moko kateri smo primešali pecilni prašek. 

3. Polovico testa odstranimo iz sklede in oblikujemo dve kepe. Preostanku testa dodamo čokolado in jo dobro vgnetemo. Oblikujemo dve kepe.

HITRI VIDEO POGLED V PRIPRAVO



4. Prvo svetlo kepo položimo na pomokano površino in razvaljamo na debelino dveh prstov. Na sredino položimo temno kepo in razvaljamo. Nato ponovimo postopek s svetlo in nato s temno kepo. Zunanje robove testne gmote prepognemo proti notranjosti.Testo za krhke piškote položimo na papir za peko. Nato nežno razvaljamo v pravokotno obliko, debeline prsta.

5. Oblikovano testo položimo na pekač. Pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 17 minut.

6. Še vroče pecivo premažemo s cvetličnim medom in potrosimo z mletimi lešniki. Pustimo, da se ohladi. Nato razrežemo na poljubne kose.

Objavite komentar

0 Komentarji