Maroški piškoti

Krhko brez glutena!

Popolni okusi za praznične dni!

Preprosta in hitra priprava piškotov brez glutena, ki so odlična in zelo okusna ideja za prihajajoče praznične dni.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

MLETI LEŠNIKI

KRISTALNI SLADKOR

VANILIJEV SLADKOR

CIMET

KAKAV - fino mleti

PECILNI PRAŠEK

JAJCE

 

MLETI SLADKOR

OREHOVA JEDERCA

250 g

60 g

8 g

čajna žlica

35 g

8 g

2 kom

 

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

12 kosov

ČAS PIPRAVE

5 minut

ČAS PEČENJA

15 minut

TEMPERATURA PRI PEČENJE

180 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

oreščki, jajce, laktoza

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. Mletim lešnikom dodamo kristalni in vanilijev sladkor, cimet, kakav in pecilni prašek. Dobro premešamo.

2. Suhi mešanici za piškote dodamo dve jajci in umešamo zmes.

3. Iz zmesi naredimo kroge velikosti ping pong žogice in jih položimo na mleti sladkor. Dobro povaljamo v mletem sladkorju in oblikujemo v žogice. Nato jih s presledki položimo na pekač.

4. Na vrh žogice položimo orehovo jedro in nežno pritisnemo, da se žogica nekoliko splošči in ob straneh razpoka.

5. Pečemo 15 minut v pečici ogreti na 180 stopinj.

Objavite komentar

0 Komentarji