Piščančja fit solatna skleda

Lahko večerno!


Okusi za večere.

Po prazničnem obdobju ljudje velikokrat pripravimo razne zaobljube. Ena od njih vsekakor prehrana. 
Če se obrnem in pogledam svojo malenkost, sem v osebni prehrani ponovno popolnoma pogrnil in zašel na stara pota... Res, da zadnji dve leti v gostinstvu zelo naporni (mislim na covid19 obdobje) in se bilo potrebno marsičemu odpovedati, prilagoditi... Po vseh torbulencah uspelo preživeti, končati v zelenih številkah, a sedaj se žanje pozitiva...
V tem obdobju, marsikdaj predvsem v večernem času ko se glava umirila, se posegalo tudi po tolažilni prehrani... Končno prišel čas, da se prehrana uredi...

V rubriki FitFreš bom beležil vse jedi, ki se bodo znašle v moji prehrani tam do poletja, potem bo pa mogoče spet kaj kaloričnega... 😁😁😂😂😁😁

Vsi recepti ⏬
Sobotni večer popoln za klasično piščančjo solato, a sobotno kosilo v naslednji objavi...

Za solatno osnovo uporabil kombinacijo, ki meni najljubša. Rukola, mlada špinača, motovilec in radič trebljenec.

POSTOPEK NAMIG 
Piščančja prsa razrežemo, da dobimo zrezek. Začinimo s kajenskim poprom, kurkumo, granulat česnom, majaronom in soljo. Nato ga spečemo na oljčnem olju. Pečen zrezek razrežemo na kocke.
V skledo položimo solatno mešanico. Na solato položimo zrezanega piščanca in potrosimo z rezinami parmezana. Pokapamo z vinigret prelivom.

PRELIV NAMIG IN DODATEK
Za današnjo solatno skledo uporabil vinigret preliv iz trgovske police. Osebno mi okus kupivnega vinigret preliva všečen, ker odstopa od klasičnega okusa. Namreč nekoliko povleče na sladko oz. ta okus jaz povezujem z oz. mi je prva asociacija Avstrija in Nemčija.
Kot kruh priloga, ajdova copata.

Objavite komentar

0 Komentarji