Arašidovi piškoti

... brez glutena!


Hitro in okusno hrustljavo pecivo.

V današnjem recept zapisu predstavljam preprost in hiter recept za hrustljave piškote, ki ga lahko vsekakor uvrstim med "bolj" zdrave sladke recepte.

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

ČAS PIPRAVE

ČAS PEČENJA

TEMPERATURA PRI PEČENJE

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

ALERGENI

10 kosov

24 minut

15 minut

185 stopinj

enostavno

jajce, arašidi

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

NESLANI ARAŠIDI

JAJCE

KRISTALNI SLADKOR

KORUZNI JEDILNI ŠKROB

CVETLIĆNI MED

NARAVNI POMARANČNI SOK

MLETI SLADKOR

OLJE

260 g

1 kom

60 g

zvrhana žlica

2 žlici

20 ml

po potrebi

po potrebi


1. Arašide fino zmeljemo.

2. V skledo ubijemo jajce. Dodamo cvetlični med, kristalni sladkor, jedilni koruzni škrob in pomarančni sok. Premešamo, da se sestavine povežejo.

3. Mokri osnovi dodamo mlete arašide in dobro premešamo. Nato pustimo počivati 20 minut, na sobni temperaturi.

4. Dlan naoljimo in oblikujemo krog, velikosti žogice za namizni tenis. Povaljamo v mletem sladkorju in postavimo na pekač. Postopek ponavljamo, da porabimo pripravljeno zmes. Piškote na pekač polagamo s presledki.

5. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj. Pečemo 15 minut. Pečene arašidove piškote pustimo na pekaču, da se ohladijo.



Objavite komentar

0 Komentarji