Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Namaz (pesto) iz rdeče pese

RDEČA PESA: preprosta in zelo okusna rešitev...
0

 Namaz, ki ponuja kopico rešitev!

Namaz s katerim lahko popestrimo zajtrk, prigrizek ali obogatimo glavno jed.

Nizkokalorična zelenjava, ki zelo pozitivno s svojo sestavo vpliva na naše telo, je zelo priročna za pripravo. Najbolj razširjena jed je solata iz rdeče pese. 

Ena od rešitev je namaz oz. pesto iz rdeče pese, katerega lahko uporabimo oz. serviramo na več načinov.

Hitra in zelo okusna rešitev je kombinacija s testeninami.
Špagete skuhate, odcedite in vodo postavite na stran. V kozico položite zvrhano žlico pesta (po osebi), zalijete z nekaj vode, ki ste jo dali na stran. Ko se pesto razpusti, dodate špagete, premešate in na hitro pokuhate. Stresete v globok krožnik, dodate timijan in pražena semena po lastnem izboru. Testeninam lahko dodate tudi na majhne kocke narezano (kuhano) rdečo peso. Kocke na hitro prepražite na oljčnem olju in nato nadaljujete postopek po zgornjem receptu.

In če ne gre brez mesa? Na čebuli prepražite koščke piščančjih prs in nato nadaljujete pripravo po zgornjem receptu. Uporabite lahko tako testenine kot riž.

Namaz oz. pesto lahko servirate tudi za zajtrk. Poleg ponudite popečen kruh, sir feta in liste mlade špinače. In še namig kot večerni prigrizek. Zelenjavo (korenje, kumara, paprika) očistimo in narežemo na palčke. Poleg serviramo pesto kot omako za pomakanje.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo