Ko iščem nekaj lahkega, svežega in hkrati hranljivega, si vedno sestavim skledo po trenutnem navdihu – tokrat s piščancem, kvinojo in hrustljavo svežo zelenjavo. Ta barvit krožnik je dokaz, da je lahko zdrava hrana preprosta, hitro pripravljena in res okusna.
Najlepše pri takšnem obroku? Da ga lahko prilagodiš popolnoma po svoje – dodaj kuhano jajce, zamenjaj kvinojo z rižem ali pa preliv z bolj pikantno različico. Ena skleda, neskončno možnosti. 🥗Sestavine (za 2 osebi)
-
2 piščančja fileja
-
100 g kvinoje (surove)
-
1 manjša kumara
-
1/2 rumene paprike
-
1 manjša zelena bučka
-
10 češnjevih paradižnikov
-
pest sveže špinače
-
1 žlica olivnega olja
-
sol, poper, suhi origano in timijan
Po želji za preliv
-
2 žlici grškega jogurta
-
1 žlička limoninega soka
-
ščepec česna granulat
-
sol in poper po okusu
-
Kvinoja
Speri kvinojo in jo skuhaj v razmerju 1:2 z vodo, dodaj ščepec soli. Kuhaj 12–15 minut, nato pusti stati pokrito. -
Piščanec
Začini fileja s soljo, poprom in začimbami. Popeci na olivnem olju 8 minut na vsaki strani in nareži na rezine. -
Zelenjava
Kumaro nareži na kolobarje, papriko na trakove, bučko na tanke rezine, paradižnike prereži, špinačo le operi in osuši. -
Sestavi krožnik
V večjo skledo ali krožnik razporedi kvinojo, rezine piščanca in svežo zelenjavo – vsako sestavino ločeno za barvit in vabljiv videz. -
Preliv (po želji)
Zmešaj sestavine za jogurtov preliv in postrezi posebej ali prelij čez skledo tik pred serviranjem.
Ni komentarjev
Objavite komentar