Popoln zaključek tedna! Ta čičerikina enolončnica s špinačo in kokosovim mlekom je topla, kremasta in noro aromatična. Narejena v eni posodi, brez kompliciranja – zraven pa kos kruha ali skodelica riža in vikend se lahko začne! 😍
Sestavine (za 2-3 osebe)
- 1 konzerva (400 g) čičerike
- 1 konzerva (400 g) narezanega paradižnika
- 400 ml kokosovega mleka
- 100 g sveže špinače
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 kos ingverja (velikosti palca, olupljen in nariban)
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 žlička garam masale
- 1/4 žličke mlete kumine
- 1/4 žličke mletega koriandra
- sol, poper - po okusu
- priloga: riž ali kruh
Postopek priprave
- Priprava osnove: Čebulo in česen drobno sesekljaj. Ingver olupi in naribaj.
- Kuhanje: V večjem loncu segrej oljčno olje. Dodaj čebulo in praži, dokler ne postekleni. Dodaj česen, ingver, garam masalo, kumino in koriander. Praži minuto, da zadiši.
- Enolončnica: Dodaj narezan paradižnik, kokosovo mleko in odcejeno čičeriko. Zavri, nato zmanjšaj ogenj in kuhaj 15 minut, da se okusi povežejo.
- Zaključek: Dodaj špinačo in kuhaj še nekaj minut, dokler ne ovene. Soli in popraj po okusu.
- Serviranje: Postrezi v globokih krožnikih, posuj s svežim koriandrom. Zraven se odlično poda riž ali kos svežega kruha.
Ni komentarjev
Objavite komentar