Krompir, kjer si bil ti skrit?
In ker je pred kratkim minil svetovni dan krompirja, sem si rekel: "Tole gre takoj v eter!" Prvi recept v tem slastnem krompirjevem nizu so krompirjeve kepice – mehki, nežni krompirjevi cmoki, ki se dobesedno stopijo v ustih. Idealni so kot priloga k mesu ali zelenjavnim jedem, ali pa kar tako – z malo masla in ščepcem nostalgije.
Naslednje dni ob 17.00 sledi še več krompirnih idej. Tako da – če imaš rad krompir, si na pravem mestu. 🍽️
Za 12 kosov
-
750 g krompirja
-
sol - po okusu
-
80 g moke
-
80 g jedilnega škroba
-
2 jedilni žlici mleka
-
2 jajci
-
ščep naribanega muškatnega oreščka
-
1/2 žličke posušenega majarona
Postopek
-
Kuhanje krompirja
Krompir olupimo in ga okoli 20 minut kuhamo v osoljeni vodi. Nato ga odcedimo in pretlačimo. -
Priprava testa
Iz krompirjeve kaše, moke, jedilnega škroba, mleka in jajc v posodi zmešamo gladko testo. Začinimo ga s soljo, muškatnim oreščkom in majaronom. -
Oblikovanje in kuhanje
V velikem loncu zavremo osoljeno vodo. Iz testa z navlaženimi rokami oblikujemo cmoke in jih kuhamo okoli 18 minut, dokler ne priplavajo na površje. -
Serviranje
Cmoke s penovko poberemo iz vode in odcedimo. Ponudimo jih k mesu in zelenjavnim jedem.
Ni komentarjev
Objavite komentar