Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Krompirjeve kepice

Mehke in rahle krompirjeve kepice kot popolna priloga k mesu ali zelenjavi. Klasičen domač recept, ki se vedno obnese.
0

Krompir, kjer si bil ti skrit?

Kuhane krompirjeve kepice, postrežene na keramičnem krožniku, posute z muškatnim oreščkom in zelišči

Če si že kdaj zamenjal računalnik, potem veš, da to ni samo stvar "kopiraj-prilepi." Pred dvema tednoma mi je crknil računalnik (RIP, stari tovariš) 😡, zdaj pa s pomočjo novega delam red v svojih arhivih. In kaj sem našel? Pravo zakladnico receptov – med njimi tudi mapo z naslovom KROMPIR. 🗂️🥔

In ker je pred kratkim minil svetovni dan krompirja, sem si rekel: "Tole gre takoj v eter!" Prvi recept v tem slastnem krompirjevem nizu so krompirjeve kepice – mehki, nežni krompirjevi cmoki, ki se dobesedno stopijo v ustih. Idealni so kot priloga k mesu ali zelenjavnim jedem, ali pa kar tako – z malo masla in ščepcem nostalgije.

Naslednje dni ob 17.00 sledi še več krompirnih idej. Tako da – če imaš rad krompir, si na pravem mestu. 🍽️

Za 12 kosov

  • 750 g krompirja

  • sol - po okusu

  • 80 g moke

  • 80 g jedilnega škroba

  • 2 jedilni žlici mleka

  • 2 jajci

  • ščep naribanega muškatnega oreščka

  • 1/2 žličke posušenega majarona

Postopek

  1. Kuhanje krompirja
    Krompir olupimo in ga okoli 20 minut kuhamo v osoljeni vodi. Nato ga odcedimo in pretlačimo.

  2. Priprava testa
    Iz krompirjeve kaše, moke, jedilnega škroba, mleka in jajc v posodi zmešamo gladko testo. Začinimo ga s soljo, muškatnim oreščkom in majaronom.

  3. Oblikovanje in kuhanje
    V velikem loncu zavremo osoljeno vodo. Iz testa z navlaženimi rokami oblikujemo cmoke in jih kuhamo okoli 18 minut, dokler ne priplavajo na površje.

  4. Serviranje
    Cmoke s penovko poberemo iz vode in odcedimo. Ponudimo jih k mesu in zelenjavnim jedem.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo