Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hitri piščančji trakci s papriko

Recept za hitro kosilo: piščančji trakci s papriko, čebulo in česnom. Odlična ideja za ponedeljek – postreženo s kus-kusom ali rižem.
0

Začni teden s preprosto, a nadvse okusno jedjo! Ti piščančji trakci s papriko so pripravljeni v manj kot pol ure, barviti, sočni in kot nalašč za hiter ponedeljek. Poleg pa kus-kus ali riž – kar ti bolj sede. 😋

Sestavine (za 2 osebi)

  • 250 g piščančjih prsi
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol, poper - po okusu
  • 1/2 žličke mlete rdeče paprike
  • ščepec čilija v prahu 
  • svež peteršilj za posip
  • priloga: kus-kus ali riž

Postopek priprave

  1. Priprava piščanca in zelenjave: Piščančje prsi nareži na tanke trakce. Papriki očisti in nareži na trakce. Čebulo olupi in nareži na tanke rezine. Česen drobno sesekljaj.
  2. Kuhanje: V ponvi segrej oljčno olje. Dodaj piščančje trakce in jih peci nekaj minut, dokler ne porumenijo. Odstrani jih iz ponve in jih postavi na stran.
  3. Zelenjava: V isto ponev dodaj čebulo in jo praži nekaj minut, dokler ne postekleni. Dodaj papriko in praži še 4 minute, da se zmehča, a ostane hrustljava. Dodaj česen, mleto papriko, sol, poper in čili v prahu. Praži še minuto, da zadiši.
  4. Združevanje: V ponev vrni piščanca. Vse skupaj dobro premešaj in praži še 3 minute, da se okusi povežejo.
  5. Serviranje: Postrezi s kuhanim kus-kusom ali rižem in posuj s svežim peteršiljem. 
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo