→ Organizacija, priprava in pametni prijemi, da ne zakuriš kuhinje (in živcev)
Kuhanje je lahko čisti zen… ali pa improvizirana gasilska vaja. Ključ do prvega je dobra priprava – ne samo sestavin, ampak tudi glave. Če veš, kam si dal nož in kdaj se vmeša moka, bo kuhanje dejansko sproščujoče. V tem prispevku ti pokažem, kako.
Triki
-
Mise en place – pripravi in odmeri vse, preden prižgeš štedilnik.
-
Nož naj bo tvoj najboljši prijatelj – redno ga ostri, da ne boš drsel po paradižniku.
-
Deska ti ne bo bežala, če podložiš mokro krpo.
-
Uredi si “delovni trikotnik” – štedilnik, hladilnik in pult naj bodo dosegljivi brez akrobacij.
-
Sproti pomivaj – da se ne konča s pogubo v pomivalnem koritu.
-
Uporabi sklede in lončke za predpripravo – vsak MasterChef to počne z razlogom.
-
Vodi si mini zapiske ali natisni recept – tako ne boš pozabil, ali si že dodal sol.
-
Kuhinjska ura je tvoja zaveznica – ne zanašaj se na občutek, čeprav si že 30x delal pire.

Gostilna iz 90-ih, natakar s pivom in ribji file, ki ga nisem naročil
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar