Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kuhinja brez kaosa: 8 trikov za tiste, ki nimajo treh rok

Organizacijski triki za brezhibno pripravo: od mise en place do ostrega noža – kuhinja brez stresa.
0

→ Organizacija, priprava in pametni prijemi, da ne zakuriš kuhinje (in živcev)

Lesena deska, sestavine v skledah, kuhinjski pripomočki in nož pripravljeni za začetek kuhanja – vse na svojem mestu.

Kuhanje je lahko čisti zen… ali pa improvizirana gasilska vaja. Ključ do prvega je dobra priprava – ne samo sestavin, ampak tudi glave. Če veš, kam si dal nož in kdaj se vmeša moka, bo kuhanje dejansko sproščujoče. V tem prispevku ti pokažem, kako.

Triki

  1. Mise en place – pripravi in odmeri vse, preden prižgeš štedilnik.

  2. Nož naj bo tvoj najboljši prijatelj – redno ga ostri, da ne boš drsel po paradižniku.

  3. Deska ti ne bo bežala, če podložiš mokro krpo.

  4. Uredi si “delovni trikotnik” – štedilnik, hladilnik in pult naj bodo dosegljivi brez akrobacij.

  5. Sproti pomivaj – da se ne konča s pogubo v pomivalnem koritu.

  6. Uporabi sklede in lončke za predpripravo – vsak MasterChef to počne z razlogom.

  7. Vodi si mini zapiske ali natisni recept – tako ne boš pozabil, ali si že dodal sol.

  8. Kuhinjska ura je tvoja zaveznica – ne zanašaj se na občutek, čeprav si že 30x delal pire.

Ocena
POGLEJ PREDNO GREŠ NA MORSKI POTEP V IZOLO!

Gostilna iz 90-ih, natakar s pivom in ribji file, ki ga nisem naročil

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo