Nič ne reče »nov teden« bolje kot preprost, uravnotežen obrok, ki ti ne vzame več kot pol ure – in ravno to je ta recept. Mehki piščančji koščki, popečen brokoli in puhast riž se povežejo v popolno ponvasto kosilo, ki je hkrati hitro in domače. Če ti je zmanjkalo idej, kaj narediti iz piščančjih prsi in brokolija, si zadel na polno. Pa še ostane ti lahko za v posodo za naslednji dan.
Sestavine (za 2 osebi)
-
250 g piščančjih prsi
-
150 g brokolija (manjši cvetki)
-
120 g riža
-
1 manjša čebula
-
1 strok česna
-
1 žlica olja
-
1 žlica sojine omake
-
sol, poper po okusu
-
sezamova semena za posip
Postopek
-
Riž skuhaj v slani vodi in odcedi.
-
Na olju popraži nasekljano čebulo, dodaj piščanca narezanega na kocke, posoli, popraj in popeci do zlato rjave barve.
-
Dodaj česen, nato brokoli in 2 žlici vode. Pokrij in duši 5 minut.
-
Vmešaj kuhan riž, dodaj sojino omako in premešaj.
-
Postrezi posuto s sezamom.
Če imaš limeto, dodaj kapljico soka pred serviranjem – jed dobi poletni “kick”.

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar