Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Riž s piščancem in brokolijem

Piščančji riž z brokolijem je hitro, lahko in okusno kosilo za ponedeljke. Pripravljeno v manj kot pol ure – idealno za začetek tedna.
0

Nič ne reče »nov teden« bolje kot preprost, uravnotežen obrok, ki ti ne vzame več kot pol ure – in ravno to je ta recept. Mehki piščančji koščki, popečen brokoli in puhast riž se povežejo v popolno ponvasto kosilo, ki je hkrati hitro in domače. Če ti je zmanjkalo idej, kaj narediti iz piščančjih prsi in brokolija, si zadel na polno. Pa še ostane ti lahko za v posodo za naslednji dan.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 250 g piščančjih prsi

  • 150 g brokolija (manjši cvetki)

  • 120 g riža 

  • 1 manjša čebula

  • 1 strok česna

  • 1 žlica olja

  • 1 žlica sojine omake

  • sol, poper po okusu

  • sezamova semena za posip

Postopek

  1. Riž skuhaj v slani vodi in odcedi.

  2. Na olju popraži nasekljano čebulo, dodaj piščanca narezanega na kocke, posoli, popraj in popeci do zlato rjave barve.

  3. Dodaj česen, nato brokoli in 2 žlici vode. Pokrij in duši 5 minut.

  4. Vmešaj kuhan riž, dodaj sojino omako in premešaj.

  5. Postrezi posuto s sezamom.

Če imaš limeto, dodaj kapljico soka pred serviranjem – jed dobi poletni “kick”.

HITRA KOSILA
Hitra kosila končana v manj kot 30-ih minutah!

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo