Po ponedeljkovem ponvnem razvajanju ti torek prinaša nekaj lahkotnega, a vseeno hranljivega. Ta jed je kot pomlad na vilici: špageti v kremasti omaki z limono, belim fižolom in špinačo – z beljakovinami rastlinskega izvora, svežino citrusov in ogromno okusa. Pripravljeno v eni ponvi in skoraj brez napora!
Sestavine (za 2 osebe)
-
200 g špagetov
-
1 pločevinka belega fižola (400 g, odcejen in splaknjen)
-
2 pesti sveže špinače
-
1 limona (lupinica in sok)
-
2 stroka česna
-
2 žlici olivnega olja
-
2 žlici naribanega parmezana
-
par žlic vode od kuhanja testenin
-
sol in poper po okusu
-
sveža bazilika
Postopek priprave
-
Skuhaj špagete
V večjem loncu zavri slano vodo in skuhaj špagete do “al dente”. Prihrani vsaj 100 ml vode od kuhanja, preostalo odcedi. -
Priprava osnove
Medtem v večji ponvi segrej olivno olje. Dodaj na drobno nasekljan česen in na hitro popraži, da zadiši. -
Fižol in špinača
Dodaj beli fižol in kuhaj 3 minute, da se malo zmehča. Nato dodaj špinačo, limonino lupinico in sok polovice limone. Kuhaj toliko, da špinača oveni. Po potrebi dolij 2 žlici vode od testenin. -
Poveži z testeninami
V ponev dodaj kuhane špagete in jih dobro premešaj z omako. Po okusu posoli, popopraj in dodaj parmezan. Če je zmes pregosta, dolij še malo vode. -
Zaključek in postrežba
Postrezi takoj, posuj s sesekljano baziliko in po želji še z malo limoninega soka in limonine lupinice.
Za bolj “satenasto” omako lahko polovico fižola z vilico pretlačiš preden ga dodaš v ponev. Če ti ostane – super hladna solata naslednji dan!
Ni komentarjev
Objavite komentar