Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Špageti z belim fižolom, limono in špinačo

Špageti z belim fižolom, limono in špinačo – lahko in hranljivo kosilo v eni ponvi, pripravljeno v manj kot 30 minutah. Veganska ali z dodatkom parmez
0

Fotografija špagetov z belim fižolom, svežo špinačo in limonino lupinico, postreženih z zelišči in naribanim parmezanom na keramičnem krožniku.

Po ponedeljkovem ponvnem razvajanju ti torek prinaša nekaj lahkotnega, a vseeno hranljivega. Ta jed je kot pomlad na vilici: špageti v kremasti omaki z limono, belim fižolom in špinačo – z beljakovinami rastlinskega izvora, svežino citrusov in ogromno okusa. Pripravljeno v eni ponvi in skoraj brez napora!

Sestavine (za 2 osebe)

  • 200 g špagetov

  • 1 pločevinka belega fižola (400 g, odcejen in splaknjen)

  • 2 pesti sveže špinače 

  • 1 limona (lupinica in sok)

  • 2 stroka česna

  • 2 žlici olivnega olja

  • 2 žlici naribanega parmezana 

  • par žlic vode od kuhanja testenin

  • sol in poper po okusu

  • sveža bazilika 

Postopek priprave

  1. Skuhaj špagete
    V večjem loncu zavri slano vodo in skuhaj špagete do “al dente”. Prihrani vsaj 100 ml vode od kuhanja, preostalo odcedi.

  2. Priprava osnove
    Medtem v večji ponvi segrej olivno olje. Dodaj na drobno nasekljan česen in na hitro popraži, da zadiši.

  3. Fižol in špinača
    Dodaj beli fižol in kuhaj 3 minute, da se malo zmehča. Nato dodaj špinačo, limonino lupinico in sok polovice limone. Kuhaj toliko, da špinača oveni. Po potrebi dolij 2 žlici vode od testenin.

  4. Poveži z testeninami
    V ponev dodaj kuhane špagete in jih dobro premešaj z omako. Po okusu posoli, popopraj in dodaj parmezan. Če je zmes pregosta, dolij še malo vode.

  5. Zaključek in postrežba
    Postrezi takoj, posuj s sesekljano baziliko in po želji še z malo limoninega soka in limonine lupinice.

Za bolj “satenasto” omako lahko polovico fižola z vilico pretlačiš preden ga dodaš v ponev. Če ti ostane – super hladna solata naslednji dan!

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo