Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Tiramisu torta

Recept za tiramisu torto z rahlim biskvitom brez rumenjakov, mascarpone kremo in espressom – sočna sladica za praznike in razvajanje.
0

Recept za tiramisu torto s puhastim biskvitom, mascarpone kremo in espresso kavo. Popolna sladica brez likerja, idealna za praznovanja.

Klasika, ampak z nadgradnjo. Če si ljubitelj tiramisuja, se pripravi na njegovo tortno preobleko. Tale torta ni samo lepa za pogledat, ampak je izredno sočna, dišeča in polna kontrastov: rahli biskvit, nežna kremasta mascarpone sredica in zvrhan ščepec kakava na vrhu.
Torta, ki ne potrebuje nobenega likerja – samo dober espresso, ogromno ljubezni in seveda, mascarpone. Pa še to: pripravimo jo brez rumenjaka v biskvitu – puhasta kot oblak!
Prava izbira za praznovanja, sobotno razvado ali “ker-si-pač-zaslužiš” trenutek.

Sestavine

Za biskvit

  • 400 g moke

  • 10 g pecilnega praška

  • ½ čajne žličke soli

  • 350 ml kefirja

  • 7 beljakov

  • 20 g olja

  • 240 g masla (sobne temperature)

  • 500 g sladkorja

  • ½ čajne žličke mandljevega ekstrakta

  • 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta

Za kremo

  • 4 rumenjaki

  • 200 g sladkorja v prahu

  • 800 g mascarpone sira

  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

  • 50 ml kave

  • 400 ml sladke smetane

Za sestavljanje

  • 200 ml kave (za navlažitev biskvita)

  • 2 žlici kakava brez sladkorja (za posip)

Postopek

postopek priprave biskvita

1. Priprava biskvita

V večji skledi zmešaj moko, pecilni prašek in sol. V merilni posodici posebej zmešaj kefir, beljake in olje.
Pečico segrej na 180 °C. Model za torto namasti in obloži s papirjem za peko. V posodi mešalnika zmiksaj maslo, sladkor, mandljev ekstrakt in vaniljev ekstrakt v penasto zmes. Izmenično dodajaj suhe in mokre sestavine ter miksaj, da dobiš gladko maso.
Zmes stresi v model in peci 45 minut. Biskvit odstrani iz pekača in ohladi na rešetki.

2. Priprava kreme

Rumenjake in sladkor v prahu stepaj do penaste teksture. Dodaj mascarpone in vaniljeve ekstrakt, nato počasi vmešaj kavo.
V drugi posodi stepi sladko smetano do tri četrtine in jo nežno vmešaj v mascarpone zmes. Krema naj bo rahla, a mazava.

3. Sestavljanje torte

Ohlajen biskvit prereži, da dobiš 3 plasti. Prvo plast položi v tortni model, jo navlaži z espressom in premaži s kremo. Ponovi postopek z ostalimi plastmi in na koncu zamaži še vrh. Ohlajaj v hladilniku vsaj čez noč.

4. Zaključek

Pred postrežbo torto odstrani iz pekača in obilno posuj s presejanim grenkim kakavom. Reži z ostrim nožem in... uživaj vsak grižljaj. Ta torta si zasluži počasno uživanje. 😍

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo