Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji wrap s karamelizirano čebulo in jogurtovo omako

Piščančji wrap s karamelizirano čebulo in jogurtovo omako – hitro, sveže in polno okusa. Idealno kosilo za s seboj ali lahka sredina tedna.
0

Fotografija zavite tortilje, napolnjene z začinjenim piščancem, rukolo, karamelizirano čebulo, paradižniki in belo jogurtovo omako, servirane na lesenem krožniku.

Sredina tedna si zasluži nekaj praktičnega in okusnega – ta wrap je vse to in še več. Sočen piščanec, sladka karamelizirana čebula, sveža zelenjava in osvežujoča jogurtova omaka, zavita v tortiljo. Idealno za malico, hitro kosilo ali obrok "na poti".

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 večji tortilji (pr. 25 cm)

  • 250 g piščančjih prsi

  • 1 žlička paprike v prahu

  • ½ žličke česna v prahu

  • sol in poper po okusu

  • 1 žlica olja

Za karamelizirano čebulo

  • 1 večja rdeča čebula

  • 1 žlička rjavega sladkorja

  • 1 žlička temnega balzamičnega kisa

  • malo olja za praženje

Za jogurtovo omako

  • 100 g grškega jogurta

  • 1 žlička limoninega soka

  • ščepec soli

  • 1 strok česna (sesekljan)

  • 1 žlica olivnega olja

Dodatek

  • sveža rukola

  • narezan češnjevi paradižniki

Postopek priprave

  1. Piščanec
    Piščanca nareži na trakce. V skledi ga začini s papriko, česnom, soljo, poprom in oljem. Na vroči ponvi ga popeci z vseh strani do zlato rjave barve in ga daj na stran.

  2. Karamelizirana čebula
    Čebulo nareži na tanke rezine. Na nizkem ognju jo počasi praži z malo olja, dodaj sladkor in kis. Praži približno 10 minut, da postane mehka in lepo rjavkasta.

  3. Jogurtova omaka
    V skodelici zmešaj vse sestavine in dobro premešaj. Po želji dodaj še malo limonine lupinice za svežino.

  4. Sestavi wrap
    Tortilji segrej. Po sredini namaži omako, dodaj rukolo, pečen piščanec, paradižnike in karamelizirano čebulo. Če želiš lahko dodaš še malo feta sira.

  5. Zavij in postrezi
    Zavij v čvrst zavitek in po želji rahlo popeci v suhi ponvi. Postrezi toplo ali hladno.

Wrap lahko zaviješ v papir in vzameš s seboj – odličen tudi za malico ali piknik. Če ti ostane, ga zavij v folijo in shrani za naslednji dan.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo