Sredina tedna si zasluži nekaj praktičnega in okusnega – ta wrap je vse to in še več. Sočen piščanec, sladka karamelizirana čebula, sveža zelenjava in osvežujoča jogurtova omaka, zavita v tortiljo. Idealno za malico, hitro kosilo ali obrok "na poti".
Sestavine (za 2 osebi)
-
2 večji tortilji (pr. 25 cm)
-
250 g piščančjih prsi
-
1 žlička paprike v prahu
-
½ žličke česna v prahu
-
sol in poper po okusu
-
1 žlica olja
Za karamelizirano čebulo
-
1 večja rdeča čebula
-
1 žlička rjavega sladkorja
-
1 žlička temnega balzamičnega kisa
-
malo olja za praženje
Za jogurtovo omako
-
100 g grškega jogurta
-
1 žlička limoninega soka
-
ščepec soli
-
1 strok česna (sesekljan)
-
1 žlica olivnega olja
Dodatek
-
sveža rukola
-
narezan češnjevi paradižniki
Postopek priprave
-
Piščanec
Piščanca nareži na trakce. V skledi ga začini s papriko, česnom, soljo, poprom in oljem. Na vroči ponvi ga popeci z vseh strani do zlato rjave barve in ga daj na stran. -
Karamelizirana čebula
Čebulo nareži na tanke rezine. Na nizkem ognju jo počasi praži z malo olja, dodaj sladkor in kis. Praži približno 10 minut, da postane mehka in lepo rjavkasta. -
Jogurtova omaka
V skodelici zmešaj vse sestavine in dobro premešaj. Po želji dodaj še malo limonine lupinice za svežino. -
Sestavi wrap
Tortilji segrej. Po sredini namaži omako, dodaj rukolo, pečen piščanec, paradižnike in karamelizirano čebulo. Če želiš lahko dodaš še malo feta sira. -
Zavij in postrezi
Zavij v čvrst zavitek in po želji rahlo popeci v suhi ponvi. Postrezi toplo ali hladno.
Wrap lahko zaviješ v papir in vzameš s seboj – odličen tudi za malico ali piknik. Če ti ostane, ga zavij v folijo in shrani za naslednji dan.
Ni komentarjev
Objavite komentar