Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji zrezki v medeno-gorčični omaki z mlado čebulo

Sočni piščančji zrezki v medeno-gorčični omaki z mlado čebulo – ekspresen recept za vsak dan.
0

Ta jed je odličen primer, kako lahko z nekaj osnovnimi sestavinami ustvariš izjemno okusen obrok. Piščanec ostane sočen, omaka pa je hkrati sladka in pikantna. Mlada čebula doda ravno prav svežine, da jed ni pretežka. Idealen recept za sredi tedna, ko potrebuješ nekaj hitrega, a z značajem.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 300 g piščančjih filejev

  • 2 žlici gorčice

  • 1 žlica medu

  • 2 stebli mlade čebule

  • 1 žlica olivnega olja

  • sol in sveže mlet črni poper po okusu

  • svež peteršilj za posip

Postopek priprave

  1. Piščančje fileje, prečno prereži na pol, rahlo potolci, da so enakomerno debeli. Nato jih začini s soljo in poprom z obeh strani.

  2. V večji ponvi segrej olivno olje. Piščanca položi v ponev in ga na srednji temperaturi peci 6 minut na vsaki strani, dokler ni lepo zapečen in pečen do sredine.

  3. Medtem, ko se piščanec peče, v majhni skodelici zmešaj med in gorčico.

  4. Ko je piščanec pečen, ga odstavi iz ponve in pusti počivati. V ponev, kjer se je pekel, vlij mešanico medu in gorčice ter z leseno lopatko postrgaj morebitne zapečene sokove. Prilij 60 ml vode.

  5. Dodaj tanko narezano mlado čebulo in vse skupaj na hitro premešaj – naj se čebula rahlo zmehča, a ostane hrustljava.

  6. Piščanca vrni v ponev in ga pokrij z omako. Pusti na šibkem ognju še 3 minute, da se omaka lepo oprime mesa.

  7. Postrezi s prilogo po izbiri – odlično se poda k kuhanemu krompirju, pireju, kuskusu ali popečeni zelenjavi.

Če imaš rad bolj kremaste omake, lahko dodaš tudi žlico sladke smetane ali malo masla za bolj svilnat okus. Jed je primerna tudi za pripravo vnaprej – okusi se še bolj razvijejo.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo