Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Polenta s sirom, pečeno zelenjavo in hrustljavim česnovim prelivom

Kremasta polenta s sirom, pečeno poletno zelenjavo in zlatorjavim česnovim prelivom – hitro brezmesno kosilo z značajem in teksturo.
0

Polenta ni samo priloga – če jo nadgradiš s sirom in obložiš s pečeno zelenjavo, postane poln krožnik udobja. Za piko na i pa še preliv iz zlato hrustljavega česna v olju. Poletna, lahka, nasitna in brezmesna zmagovalka.

Polenta na krožniku, obložena z rdečo papriko, bučko, rdečo čebulo in zlatorjavimi rezinami česna

Sestavine (za 2 osebi)

  • 120 g instant polente

  • 500 ml vode ali zelenjavne osnove

  • 30 g masla

  • 40 g naribanega sira cheddar

  • sol, poper po okusu

Za pečeno zelenjavo

  • 1 rdeča paprika

  • 1 bučka

  • 1 rdeča čebula

  • 1 žlica olivnega olja

  • sol, poper, origano

Za česnov preliv

  • 2 stroka česna

  • 2 žlici olja 

Postopek priprave

  1. Zelenjava: Nareži papriko, bučko in čebulo na večje kose. Začini in pokapaj z oljem. Peči v pečici 25 min pri 200 °C, da se zmehča in rahlo zapeče.

  2. Polenta: V lonec zavri vodo ali osnovo. Dodaj sol in med mešanjem vsipaj polento. Kuhaj 3 minute, nato dodaj maslo in sir. Po želji dodaj poper.

  3. Preliv: Česen nareži na tanke lističe. Počasi segrevaj olje in česen, dokler ne postane zlato rjav in hrustljav. Previdno – ne zažgi.

  4. Serviranje: Na krožnik naloži polento, dodaj pečeno zelenjavo in pokapaj s česnovim oljem skupaj z drobci česna.

Polento lahko naliješ v pekač, ohladiš in naslednji dan popečeš kot “polentine ploščice” – odlične tudi s pestom ali kot malica za na pot.

HITRA KOSILA
Hitra kosila končana v manj kot 30-ih minutah!

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo